Tort diplomat cu piscoturi si ananas
IMG_9874
Ingrediente :
30 g gelatina granulata (3 plicuri)
3 galbenusuri
400 g zahar pudra
500 ml lapte
3 lg amidon
1 cutie ananas
1 portocala
400 g piscoturi
1000 g smantana pentru frisca
 
Decor :
200 ml frisca lichida 
 
Mod de preparare :
       Ananasul il scurgem de suc si il taiem bucatele mici. 
Gelatina o hidratam in 200 ml suc de compot.
Galbenusurile cu 250 g zahar pudra le mixam, adaugam apoi amidonul si laptele treptat, punem pe foc mic pana cand crema se ingroasa.
 
IMG_9858
IMG_9861
IMG_9860
IMG_9862
 
       Lasam crema se racoreasca putin (cat sa nu distruga proprietatile gelatinei), apoi adaugam gelatina topita (pe foc mic sau la microunde), coaja rasa de portocala si ananasul bucati.
 
IMG_9863
IMG_9864
 
       Smantana pentru frisca o mixam spuma, iar in ea adaugam 250 g zahar pudra ramas  Daca folosim frisca indulcita, injumatatim cantitatea de zahar din reteta. Lasam deoparte 200 g iar restul o amestecam cu crema de oua.
 
IMG_9867
 
       Tapetam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) cu folie alimentara, turnam jumatate din crema, apoi asezam un rand de piscoturi trecute prin sucul de ananas amestecat cu sucul stors de la portocala, apoi restul de crema si inca un rand de piscoturi insiropate.
 
IMG_9868
IMG_9870
 
       Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau minim 5 ore, apoi il rasturnam invers pe o tava , il imbracam in frisca ramasa si decoram dupa imaginatie.
IMG_9871
 
IMG_9874
 
IMG_9904
      Eu am decorat tortul pentru ziua fiului meu care a implinit 6 anisori, cu Avatarul, desenul animat preferat .
La multi ani Nic !! Sa cresti mare, cuminte si intelept.
 
Sursa : verisoara mea Delia, careia ii multumesc pentru aceasta reteta delicioasa !
Te pup Delia ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...