Tort de morcovi ( Carrot cake )
Blat :
3 oua mari
270 g zahar
200 ml ulei
100 ml iaurt
100 ml lapte
450 g morcov ras
550 g faina
1 plic praf de copt
1 lgt bicarbonat
1/2 lgt sare
1 lgt scortisoara
1/2 lgt nucsoara
70 g nuci tocate grosier
30 g stafide
Crema :
200 g unt (80%)
150 g zahar pudra
1 lgt extract de vanilie
400 g crema de branza Philadelphia
Decor :
50 g ciocolata alba
Mod de preparare Tort de morcovi ( Carrot cake ) :
Blat : intr-un castron mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul, iaurtul, laptele si morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am avut doar 335 g morcovi). Separat, amestecam faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si nucsoara. Cele doua compozitii le amestecam , adaugam nucile tocate grosier si stafidele ; coacem 2 blaturi in forma (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii pentru a verifica daca sunt coapte blaturile.
Cu un cutit, decupam partea de deasupra de la fiecare blat (blaturile vor creste putin mai mult in interior si partea aceea o decupam), pe care apoi il maruntim cu degetele, pentru a imbraca marginile tortului. Nucile si stafidele le indepartam.
Fiecare blat, dupa ce s-a racit complet, il taiem in 2. Obtinem astfel 4 blaturi.
Crema : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra, mixand in continuare pana se topeste zaharul, apoi adaugam, in circa 4 transe, crema de branza, mixand bine de fiecare data. La sfarsit adaugam extractul de vanilie. Crema o impartim in 5 parti : pentru fiecare blat si pentru marginile tortului.
Pentru cine doreste mai multa crema sa dubleze cantitatea.
Marginile tortului le imbracam in blat sfaramat pe treisfert, iar partea de deasupra o decoram cu cicolata alba topita.
Dam tortul la frigider pentru circa 1 ora, apoi feliem si servim.
Absolut delicios ! 🙂 Spor la prajiturit !
Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2014/04/carrot-cake-tort-de-morcovi-cu-crema-de-branza.html
Alte retete cu morcovi :
0 Comentarii