Tort de morcovi ( Carrot cake )

DSC_0597

Blat :

3 oua mari

270 g zahar

200 ml ulei

100 ml iaurt

100 ml lapte

450 g morcov ras

550 g faina

1 plic praf de copt

1 lgt bicarbonat

1/2 lgt sare

1 lgt scortisoara

1/2 lgt nucsoara

70 g nuci tocate grosier

30 g stafide

 

Crema :

200 g unt (80%)

150 g zahar pudra

1 lgt extract de vanilie

400 g crema de branza Philadelphia

 

Decor :

50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

Blat : intr-un castron mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul, iaurtul, laptele si morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am avut doar 335 g morcovi). Separat, amestecam faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si nucsoara. Cele doua compozitii le amestecam , adaugam nucile tocate grosier si stafidele ; coacem 2 blaturi in forma (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii pentru a verifica daca sunt coapte blaturile.

DSC_0519

DSC_0522

DSC_0524

DSC_0526

Cu un cutit, decupam partea de deasupra de la fiecare blat (blaturile vor creste putin mai mult in interior si partea aceea o decupam), pe care apoi il maruntim cu degetele, pentru a imbraca marginile tortului. Nucile si stafidele le indepartam.

DSC_0527

Fiecare blat, dupa ce s-a racit complet, il taiem in 2. Obtinem astfel 4 blaturi.

DSC_0529

        Crema : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra, mixand in continuare pana se topeste zaharul, apoi adaugam, in circa 4 transe, crema de branza, mixand bine de fiecare data. La sfarsit adaugam extractul de vanilie. Crema o impartim in 5 parti : pentru fiecare blat si pentru marginile tortului.

Pentru cine doreste mai multa crema sa dubleze cantitatea.

Marginile tortului le imbracam in blat sfaramat pe treisfert, iar partea de deasupra o decoram cu cicolata alba topita.

DSC_0540

DSC_0546

Dam tortul la frigider pentru circa 1 ora, apoi feliem si servim.

DSC_0556

DSC_0591

DSC_0597

DSC_0615

DSC_0680

 

Absolut delicios ! 🙂 Spor la prajiturit !

 

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2014/04/carrot-cake-tort-de-morcovi-cu-crema-de-branza.html

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
581
3189
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest