Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )

 

Blat :

3 oua mari

270 g zahar

200 ml ulei

100 ml iaurt

100 ml lapte

450 g morcov ras

550 g faina

1 plic praf de copt

1 lgt bicarbonat

1/2 lgt sare

1 lgt scortisoara

1/2 lgt nucsoara

70 g nuci tocate grosier

30 g stafide

 

Crema :

200 g unt (80%)

150 g zahar pudra

1 lgt extract de vanilie

400 g crema de branza Philadelphia

 

Decor :

50 g ciocolata alba

 

Mod de preparare Tort de morcovi ( Carrot cake ) :

Blat : intr-un castron mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul, iaurtul, laptele si morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am avut doar 335 g morcovi). Separat, amestecam faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si nucsoara. Cele doua compozitii le amestecam , adaugam nucile tocate grosier si stafidele ; coacem 2 blaturi in forma (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii pentru a verifica daca sunt coapte blaturile.

DSC_0519

DSC_0522

DSC_0524

DSC_0526

Cu un cutit, decupam partea de deasupra de la fiecare blat (blaturile vor creste putin mai mult in interior si partea aceea o decupam), pe care apoi il maruntim cu degetele, pentru a imbraca marginile tortului. Nucile si stafidele le indepartam.

DSC_0527

Fiecare blat, dupa ce s-a racit complet, il taiem in 2. Obtinem astfel 4 blaturi.

DSC_0529

        Crema : untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra, mixand in continuare pana se topeste zaharul, apoi adaugam, in circa 4 transe, crema de branza, mixand bine de fiecare data. La sfarsit adaugam extractul de vanilie. Crema o impartim in 5 parti : pentru fiecare blat si pentru marginile tortului.

Pentru cine doreste mai multa crema sa dubleze cantitatea.

Marginile tortului le imbracam in blat sfaramat pe treisfert, iar partea de deasupra o decoram cu cicolata alba topita.

DSC_0540

Tort de morcovi ( Carrot cake )

Dam tortul la frigider pentru circa 1 ora, apoi feliem si servim.

Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )

Tort de morcovi ( Carrot cake )

 

Absolut delicios ! 🙂 Spor la prajiturit !

 

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2014/04/carrot-cake-tort-de-morcovi-cu-crema-de-branza.html

 

Alte retete cu morcovi :

Chec cu morcovi si branza de vaci

Patratele cu dovlecei si morcovi

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6