Tort de mere cu crema de zahar ars

Caramel :
9 lg zahar

6 mere
2 lg zahar
50 g unt moale

Crema de zahar ars :
6 oua
6 lg zahar
800 ml lapte
esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat)

Blat :
3 oua
3 lg zahar
4 lg faina

Decor :
200 ml frisca lichida
bilute de cacao

Mod de preparare :
  Caramel: intr-o cratita (d=24 cm) topim cele 9 lg de zahar, apoi intindem caramelul obtinut pe peretii cratitei.

Curatam merele, le taiem in jumatate si scoatem semintele. Le asezam peste caramelul din cratita, cu scobitura in sus, presaram cele 2 linguri de zahar peste ele si cate o bucatica de unt in fiecare jumatate. Dam la cuptor pentru 10-15 minute. (etapa peste care eu am sarit… ) ca sa se inmoaie merele.

   Crema de zahar ars :
Batem cu mixerul ouale cu zaharul pana se albesc, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie .
Turnam peste merele coapte din cratita si dam la cuptor pentru 30 de minute. Intre timp, pregatim blatul.

   Blat : 
Mixam 3 albusuri spuma, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste tot zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, iar la final faina, amestecand cu o lingura .

Blatul il intindem peste crema de zahar ars scoasa de la cuptor si dam din nou la cuptor pentru 15 minute.

Lasam tortul sa se raceasca in cratita , apoi il rasturnam invers pe un platou si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata, timp in care siropul de zahar ars va insiropa blatul.

Decor : batem frica spuma tare si acoperim tortul cu ea si cu bilute de cacao.

Un tort usor si delicios ! 🙂

Reteta am gasit-o in carticica „Practic in bucatarie”, editie speciala „Torturi cu ciocolata, frisca, fructe, specialitati”  cu mici modificari.

5 Comentarii

  1. Poliana

    Delicios tortul asta, mama mi-l facea frecvent pe vremea cand eu nu gatea inca )

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...