Tort de frisca si visine
 
IMG_0240-300x199
Foaie alba :
150 g faina
1/2 lgt praf de copt
un praf de sare
60 g unt
2 lg zahar
2 oua
1 compot mare de visine (720 g)
4-5 lg dulceata de visine
 
Blat cacao :
7 oua
250 g zahar
40 g unt
200 g faina
50 g cacao
1 lgt praf de copt
 
Sirop :
250 ml suc din compot
1 baton scortisoara
3 cuisoare
2 lg zahar
200 ml Cinzano rosu
 
Crema :
500 ml frisca lichida (sau 600 ml smantana pentru frisca + 3 lg zahar pudra)
1 plic gelatina granulata (sau 1 plic intaritor frisca) (optional)
 
Decor :
400 ml frisca (sau 400 ml smantana pentru frisca +2 lg zahar pudra)
50 g ciocolata neagra
 
Mod de preparare :
Foaie alba : framantam putin toate ingredientele, formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1 ora.
 
IMG_0134
Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=28 cm) cu mainile, apoi il intepam cu furculita din loc in loc si il dam la copt pentru circa 15 minute.
 
IMG_0145
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul. Faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, le incorporam cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia, iar la final untul topit si racorit.
 
IMG_0146
IMG_0147
Turnam compozitia in aceeasi forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru circa 30 minute.
 
IMG_0148
IMG_0149
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma si il taiem in 3 parti, pe orizontala.
 
Sirop : intr-o craticioara, punem sucul de visine, zaharul, batonul de scortisoara si cuisoarele Lasam pe foc timp de 5 minute. Luam deoparte si scoatem batonul de scortisoara si cuisoarele, apoi adaugam Cinzano rosso. Lasam sa se raceasca.
 
Crema : gelatina o hidratam in 75 ml apa rece, timp de 5-10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe. Peste ea adaugam 2 lg din frisca batuta (cine foloseste frisca naturala aduaga zahar dupa gust), omogenizam bine, apoi incorporam restul de frisca.
 
Asamblare : foaie alba insiropata – dulceata de visine – 1/3 blat cacao insiropat – 1/2 crema – visine din compot – 1/3 blat cacao insiropat – 1/2 crema – visine din compot – 1/3 blat cacao insiropat.
 
IMG_0159
IMG_0162
IMG_0165
Decor : mixam frisca spuma tare si imbracam tortul cu ea. Decoram cu cateva visine din compot si ciocolata neagra tocata.
 
IMG_0213
IMG_0214
IMG_0234
IMG_0240
IMG_0258
 
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa mea : revista Practic in bucatarie
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. camy

    ..L-am facut de revelion….mi-a iesit ft. bun si aspectuos…multumesc de reteta!!

    La multi ani !..un an nou fericit!

    Răspuns
  2. miremirc

    La multi ani Camy ! Ma bucur ca l-ai pregatit ! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4