Tort de clatite Tiramisu
Clatite :
210 g faina
50 g zahar
1/4 lgt sare
4 oua medii
4 galbenusuri
120 g unt topit si racit
480 ml lapte
Crema :
750 g Mascarpone
200 g crema de branza (Philadelphia, Almette…)
190 g zahar pudra
1-2 lgt ness
4 lg Amaretto sau alt lichior de cafea
Plus :
30-50 g cacao
Mod de preparare Tort de clatite Tiramisu :
Clatite :
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, si zaharul, amestecam, ouale si galbenusurile amestecate cu un tel pentru omogenizare, apoi untul topit si racit, amestecam, iar la urma laptele treptat, amestecand bine. acoperim cu folie alimentara si lasam aluatul la temperatura camerei circa 40 minute.
Prajim in putin ulei sau unt topit, fiecare clatita (d=15 cm sau 18 cm) pe ambele parti, la foc mediu.
Lasam clatitele sa se raceasca.
Crema :
Mascarponele si crema de branza cu zaharul pudra le mixam pentru omogenizare, apoi adaugam nessul si lichiorul. Omogenizam scurt cu mixerul.
Crema ajunge la fix pentru toate clatitele.
Pe fiecare clatita punem circa 1 lingura de crema, cernem deasupra cacao, apoi iar clatita unsa cu crema, pudram cacao si tot asa pana la ultima clatita pe care o ungem tot cu 1 lg de crema. Cu restul de crema ramasa, decoram tortul de clatite deasupra, apoi cernem cacao.
Tortul se poate servi imediat sau il putem lasa la frigider pentru minim 3-4 ore. Oricum este delicios.
Spor la prajiturit ! :)]
Sursa mea de inspiratie :
Easy Tiramisu Crêpe Cake
Alte retete asemanatoare :
Tort Curcubeu din clatite
Cheesecake cu clatite
Tortul asta arata genial, abia astept sa incerc si eu aceasta retata. Cred ca este deliciossss!
Spor ! E delicios tortul! 🙂