Tort de ciocolata si mascarpone

     Dragi prieteni sa aveti un an nou mai bun, mai linistit, cu multa sanatate si multe bucurii !

LA MULTI ANI 2018 !

Blat cacao :

300 g faina

200 g zahar pudra

50 g cacao

1 plic praf de copt (10 g)

1/2 lgt bicarbonat

400 g iaurt

3 oua

100 ml ulei

1 fiola esenta de rom

Crema ciocolata :

400 g ciocolata neagra (45%)

400 ml smantana pentru frisca

250 g mascarpone

2 lg zahar pudra

1 fiola esenta de rom

Decor :

50 g ciocolata alba

80 g ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka dessert)

1 lgt cacao

Mod de preparare :

Crema ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Lasam circa 1-2 minute, apoi amestecam cu un tel. Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata.

Mascarponele cu zaharul pudra si esenta de rom le mixam putin, apoi adaugam peste el crema de ciocolata . Nu mixam crema rece ! Crema obtinuta o impartim in 4 .

Blat cacao : cernem intr-un castron faina, zaharul pudra, cacao, praful de copt si bicarbonatul. Amestecam , facem o adancitura si punem uleiul, ouale, esenta de rom si iaurtul. Mixam cu viteza mica, apoi la viteza maxima . Coacem compozitia intr-o forma rotunda (d=23 cm), in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celisu, circa 35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca. Daca se formeaza capac, il taiem jos, apoi feliem in 3 .

Asamblare : 1/3 blat-1/4 crema-1/3 blat-1/4 crema-1/3 blat-1/4 crema (imbracam cu un strat subtire marginile tortului, iar pe deasupra formam moturi de ciocolata, pe care le pudram cu cacao).

Decor : ciocolata alba si ciocolata cu lapte le punem in 2 pungi separate, pe care le scufundam intr-un ibric cu apa fiarta, pana se topeste ciocolata. Scoatem pungile si lasam ciocolata sa se tempereze, ca sa putem lucra cu ea. Masuram circumferinta tortului si inaltimea. Eu am avut 75×7 cm. Taiem o fasie de staniol sau hartie de copt. Fasia o taiem in 2 si pe fiecare facem linii de ciocolata alba, apoi peste ea linii de ciocolata cu lapte. Dam la rece cat sa se intareasca ciocolata si sa punem sa imbracam tortul in ea. Cu grija scoatem folia . Formam acum moturile de crema, apoi pudram cu cacao.

Este reteta de la https://miremirc.ro/2016/05/02/prajitura-cu-ciocolata-si-mascarpone/

Spor la prajiturit!! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6