Tort de ciocolata si banane
 IMG_1716

Blat :
4 oua
200 g zahar
200 g unt moale
180 g faina
1 plic praf de copt
20 g cacao
2 lg lapte

Citeste mai mult … >>>

Crema :
400 ml frisca Hulala
50 g unt
200 g ciocolata alba
3 lg miere
6 banane

Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam untul cu 100 g zahar, adaugam galbenusurile pe rand.

Separat, in alt castronel mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar ramas. Albusurile spuma tare le rasturnam peste crema de galbenusuri de mai sus. Adaugam si cele 2 lg cu lapte.

Dupa ce omogenizam compozitia (cu o lingura, prin rasturnare de jos in sus), adaugam faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (tot cu lingura). Compozitia o intindem intr-o forma rotunda de tort cu margini detasabile, cu d=25 cm.Pe fundul tavii punem hartie de copt.

Dam la cuptor pentru 20-25 minute. Verificam cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca, apoi taiem . Partea de deasupra am taiat-o mai subtire, deoarece o vom sfarama peste tort, iar restul de blat in 2 parti egale.

  Crema : punem pe foc mic, intr-o craticioara cu fund dublu, 200 ml frisca lichida si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere. O luam de pe foc si adaugam untul, mierea si ciocolata alba rupta bucatele. Amestecam pana omogenizam compozitia.

Lasam sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru 2 ore, dupa care o mixam spuma. Peste aceasta crema adaugam 200 ml frisca Hulala batuta tare.

Asamblare : blat -6 banane decojite si taiate pe lung –  1/2 crema – blat – invelim in crema- blat sfaramat.

 
 
 

Absolut delicios , pufos, dulce si rapid !

Pofta buna sa aveti ! 😉

6 Comentarii

  1. Poliana

    Wow, super!!! O deliciosenie maxima!! Pupici

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
580
3007
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest