Tort de ciocolata fructat

Tort de ciocolata fructat

Tort de ciocolata fructat

 

Blat alb :
2 oua
3 lg faina
1 lg ulei
2 lg zahar
1/2 lgt praf de copt

Blat maro :
2 galbenusuri
4 albusuri
100 g zahar
150 g ciocolata cu lapte
3 lg faina
50 g unt

Crema ciocolata :
3 galbenusuri
1 albus
150 g ciocolata cu lapte
250 ml frisca lichida
160 g zahar pudra
1 plic gelatina granulata Dr. Oetker
5 banane

Decor :
300 g capsuni
4 kiwi
1 plic tort gelee Dr. Oetker transparent
100 ml frisca lichida
100 g fulgi migdale prajite

Pentru insirop blat maro :

3 lg lichior Carolans (sau orice alt lichior aveti…)

 
Mod de preparare Tort de ciocolata fructat :
 

Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

 

Compozitia o intindem intr-o forma de tort (d=25 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor .Lasam sa se raceasca in forma, apoi scoatem blatul.

 
 

Blat maro : Pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu topim ciocolata cu untul.

 

Lasam sa se raceasca.
Batem albusurile spuma tare , adaugam zaharul,apoi galbenusurile pe rand. la final incorporam ciocolata topita si racita si faina.

 
 

Turnam compozitia in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit , timp de 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din forma de tort.

 
 

Crema ciocolata : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pentru a se topi gelatina.

 

Batem galbenusurile spuma cu zaharul pudra, adaugam albusul mixat si el spuma tare. Omogenizam cele 2 compozitii. Peste ele adaugam ciocolata topita si frisca batuta spuma.

 
Tort de ciocolata fructat
 

Asamblare : In forma de tort punem blatul maro – 3 lg lichior Carolans – 1/2 crema ciocolata- 5 banane intregi decojite- 1/2 crema de ciocolata – blat alb.

 
 

Dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Decor : prajim fulgii de migdale intr-o craticioara pe foc mic.
Scoatem tortul din forma.

 
Tort de ciocolata fructat
 

Deasupra asezam capsuni taiate felii, kiwi feliat.

 
Tort de ciocolata fructat
 

Gelatina de la Dr.Oetker o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste fructe. Batem 100 ml frisca lichida spuma tare si imbracam marginile tortului cu ea.

 
Tort de ciocolata fructat
 

Fulgii de migdale prajite ii asezam cu multa grija peste frisca .

 
Tort de ciocolata fructat
Tort de ciocolata fructat
Tort de ciocolata fructat
Tort de ciocolata fructat
 

Exceptional ! Incercati-l ca merita ! Duminica placuta in continuare … 🙂

Acest tort l-am decorat pentru ziua fiului meu, care a implinit 4 anisori, in data de 23 iunie 2012.

La multi ani cu multa sanatate Nic !!!  Sa fii cuminte si intelept ! 🙂

 
 

LA MULTI ANI NIC !!!

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

17 Comentarii

  1. Mirela

    Deja imi ploua in gura ,arata super.

    Răspuns
  2. Timea

    Mai mult decat perfect tortul tau..are si ciocolata si fructe, deci perfect :). pup

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    Nu am cuvinte!!Super arata si cred ca e un deliciu!Pup!

    Răspuns
  4. Emily

    super delicios! pupicei

    Răspuns
  5. Craita

    Super, chiar este un tort pe gustul meu:)

    Răspuns
  6. dian@

    delicios tortul! feliuta arata nemaipomenit!

    Răspuns
  7. Cristina

    Mirela, am si eu o reteta asemanatoare, asa ca sunt foarte sigura ca este super delicios!!!!

    Răspuns
  8. Ile

    Arată într-un mare fel! Felicitări!!

    Răspuns
  9. Poliana

    Cu tortul asta m-ai dat gata, de cand l-am vazut prima oara. Cred ca ai muncit putin la el, dar rezultatul e spectaculos! Pupici

    Răspuns
  10. Adina

    Este deosebit,superb,delicios…!:)

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6