Tort de ciocolata, biscuiti si capsuni
Salam de biscuiti :
350 g biscuiti simpli
2 lg cacao
100 g unt
100 ml lapte
Crema ciocolata :
500 ml frisca lichida
200 g ciocolata neagra (52%)
1 fiola esenta de rom
400-500 g capsuni proaspeti
Glazura :
200 ml frisca lichida
150 g ciocolata neagra (52%)
Mod de preparare :
Salam de biscuiti : sfaramam biscuitii, adaugam pudra de cacao, untul topit si laptele treptat. Compozitia o intindem in tava rotunda de tort (d=25 cm), pe care am udat-o cu apa rece si am asezat folie alimentara in ea.
Crema de ciocolata : frisca lichida o punem intr-o craticioara pe foc, pana incepe sa fiarba, adaugam ciocolata rupta bucatele si mai tinem pe foc circa 2-3 minute, pana cand obtinem o crema omogena. Lasam sa se raceasca crema, apoi o punem la frigider pentru circa 2 ore sau de seara pana dimineata. Mixam crema pana se deschide la culoare, apoi adaugam esenta de rom.
Pete salamul de biscuiti asezam un strat subtire de crema, apoi felii de capsuni pe marginea tortului, iar restul ii asezam intregi peste stratul de ciocolata. Acoperim capsunile cu crema ramasa.
Glazura : intr-o cratita punem frisca lichida impreuna cu ciocolata bucati , pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare. Lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi intindem peste crema de ciocolata din tava. Dam tortul la frigider pentru minim 3 ore. Scoatem marginea detasabila de la tort, apoi desfacem folia si asezam tortul pe un platou. Decoram cu capsuni. Eu nu am mai avut si am decorat cu strugurei rosii.
Un tort rapid, delicios si ciocolatos.
Spor la prajiturit ! :
Sursa mea de inspiratie :
https://www.bucataras.ro/retete/tort-de-ciocolata-cu-capsuni-la-rece-77792.html
Alte retete cu salam de biscuiti :
0 Comentarii