
80 g ciocolata cu cafea
3 oua
3 lg lichior de cafea
100 g zahar
120 g faina
1 lgt praf de copt (5 g )
un praf de sare Sirop :
150 ml cafea espresso tare
125 ml lichior de cafea Crema :
250 g mascarpone
250 g iaurt simplu
4 foite gelatina
160 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat
400 ml smantana pentru frisca
50 ml lichior de cafea Decor :
300 ml smantana pentru frisca2 lg zahar pudra
200 g piscoturi
bomboane in ciocolata (stafide in ciocolata etc…) Mod de preparare : Blat : topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam deoparte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si lichiorul de cafea, apoi adaugam ciocolata topita si racorita .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam la crema de galbenusuri. La urma adaugam faina amestecata cu praful de copt.









Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem crema de la frigider si in ea adaugam frisca batuta spuma tare.



Decor : taiem bucatele 4-5 piscoturi si le stropim cu restul de sirop ramas .
Formam cateva moturi de frisca , in varful lor asezam cate o bomboana de ciocolata iar in mijloc asezam piscoturile insiropate.






Super tort de cafea cu lichior de cafea 😛 Si pozele vechi .


0 Comentarii