Tort de cafea si mascarpone
 
Blat :
80 g ciocolata cu cafea
3 oua
3 lg lichior de cafea
100 g zahar
120 g faina
1 lgt praf de copt (5 g )
un praf de sare
 
Sirop :
150 ml cafea espresso tare
125 ml lichior de cafea
 
Crema :
250 g mascarpone
250 g iaurt simplu
4 foite gelatina 
160 g zahar pudra  
2 plicuri zahar vanilat
400 ml smantana pentru frisca
50 ml lichior de cafea
 
Decor :
300 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra

200 g piscoturi
bomboane in ciocolata (stafide in ciocolata etc…)
 
Mod de preparare :
 
Blat : topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam deoparte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si lichiorul de cafea, apoi adaugam ciocolata topita si racorita .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam la crema de galbenusuri. La urma adaugam faina amestecata cu praful de copt.
 
 
Turnam compozitia in forma de tort (d=25 cm) tapetata cu hartie pentru copt si dam la copt pentru cca 15 minute; facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca si decupam partea de deasupra.
       Sirop: amestecam cele doua ingrediente; insiropam blatul cu jumatate din sirop, restul il folosim pentru piscoturile de la final.
 
 
       Crema : foitele de gelatina le hidratam in apa rece pentru 10 minute. Intre timp, mixam iaurtul, mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si lichiorul de cafea. Gelatina o topim foarte putin pe foc mic sau la microunde, iar in ea punem 2 linguri de crema de iaurt cu mascarpone si amestecam bine de tot; aceasta compozitie destul de fluida o incorporam la crema si amestecam bine; dam la frigider pentru 15-20 minute, timp in care crema se va intari.
 
 
Intre timp, batem smantana pentru frisca.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem crema de la frigider si in ea adaugam frisca batuta spuma tare.
 
 
                Asamblare : blat insiropat- 1/2 crema-piscoturi trecute prin siropul ramas-1/2 crema , apoi punem la frigider de seara pana dimineata.
 

     Decor : taiem bucatele 4-5 piscoturi si le stropim cu restul de sirop ramas .
Formam cateva moturi de frisca , in varful lor asezam cate o bomboana de ciocolata iar in mijloc asezam piscoturile insiropate.
 
 
Tortul il imbracam in smantana pentru frisca batuta spuma tare cu zaharul pudra. Formam cateva moturi de frisca , in varful lor asezam cate o bomboana de ciocolata iar in mijloc asezam piscoturile insiropate.
 
 
Dam tortul la frigider de seara pana dimineata .
 
 
 
 

Super tort de cafea cu lichior de cafea  😛
 
Si pozele vechi .
 
Absolut delicios !
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2011/05/31/tort-de-ciocolata-si-cafea/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...