80 g ciocolata cu cafea
3 oua
3 lg lichior de cafea
100 g zahar
120 g faina
1 lgt praf de copt (5 g )
un praf de sare Sirop :
150 ml cafea espresso tare
125 ml lichior de cafea Crema :
250 g mascarpone
250 g iaurt simplu
4 foite gelatina
160 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat
400 ml smantana pentru frisca
50 ml lichior de cafea Decor :
300 ml smantana pentru frisca2 lg zahar pudra
200 g piscoturi
bomboane in ciocolata (stafide in ciocolata etc…) Mod de preparare : Blat : topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam deoparte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si lichiorul de cafea, apoi adaugam ciocolata topita si racorita .Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam la crema de galbenusuri. La urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in forma de tort (d=25 cm) tapetata cu hartie pentru copt si dam la copt pentru cca 15 minute; facem testul cu scobitoarea.Lasam blatul sa se raceasca si decupam partea de deasupra. Sirop: amestecam cele doua ingrediente; insiropam blatul cu jumatate din sirop, restul il folosim pentru piscoturile de la final. Crema : foitele de gelatina le hidratam in apa rece pentru 10 minute. Intre timp, mixam iaurtul, mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si lichiorul de cafea. Gelatina o topim foarte putin pe foc mic sau la microunde, iar in ea punem 2 linguri de crema de iaurt cu mascarpone si amestecam bine de tot; aceasta compozitie destul de fluida o incorporam la crema si amestecam bine; dam la frigider pentru 15-20 minute, timp in care crema se va intari. Intre timp, batem smantana pentru frisca.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem crema de la frigider si in ea adaugam frisca batuta spuma tare. Asamblare : blat insiropat- 1/2 crema-piscoturi trecute prin siropul ramas-1/2 crema , apoi punem la frigider de seara pana dimineata.
Decor : taiem bucatele 4-5 piscoturi si le stropim cu restul de sirop ramas .
Formam cateva moturi de frisca , in varful lor asezam cate o bomboana de ciocolata iar in mijloc asezam piscoturile insiropate. Tortul il imbracam in smantana pentru frisca batuta spuma tare cu zaharul pudra. Formam cateva moturi de frisca , in varful lor asezam cate o bomboana de ciocolata iar in mijloc asezam piscoturile insiropate. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata .
Super tort de cafea cu lichior de cafea 😛 Si pozele vechi . Absolut delicios ! Sursa : http://www.laurasava.ro/2011/05/31/tort-de-ciocolata-si-cafea/
0 Comentarii