Tort de biscuiti cu crema de ciocolata
450 g biscuiti populari
300 ml lapte
Crema :
4 galbenusuri
6 lg zahar
4 lg amidon alimentar
420 ml lapte
1 fiola esenta de vanilie
2 lg rom
150 g unt (80%)
150 g ciocolata neagra
Glazura :
100 g ciocolata neagra
2 lg lapte
1 lg unt
1-2 biscuiti sfarimati
Mod de preparare :
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, intr-o cratita de inox cu fund dublu. Adaugam amidonul apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam deoparte si adaugam esenta de vanilie, rom-ul, ciocolata rupta bucati,dupa care omogenizam si adaugam untul moale de la temperatura camerei. Acoperim crema obtinuta cu folie alimentara si o lasam circa 10 minute sa se racoreasca.
Asamblare : asezam 3×5 bucati biscuiti inmuiati in lapte pe o tava dreptunghiulara. Crema o impartim in 3 parti . Vom avea 3 straturi de biscuiti cu crema, iar ultimul strat de biscuiti il decoram cu glazura de ciocolata .
Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o cratita, pe foc mediu, amestecand pentru omogenizare. Lasam 1 min sa se racoreasca, apoi intindem peste biscuiti. Deasupra decoram cu biscuiti sfarimati.
Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore, apoi il feliem si il putem servi.
Eu am folosit Milka dessert, deoarece asta am avut in casa. Pentru o culoare mai inchisa la crema , folositi ciocolata neagra (min 55% cacao).
Un tort rapid si delicios . Reteta am gasit-o la Timea, careia ii multumesc pentru reteta minunata .
Putem umple biscuitii si cu crema de vanilie sau cu orice alt tip de crema.
Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu biscuiti :
0 Comentarii