Tort de banane caramelizate
Blat :
150 g zahar
25 ml apa
15 g unt
250 g banane fara coaja
1 pastaie de vanilie
2 oua
100 g zahar
175 ml ulei
150 g faina alba
75 g faina integrala
1 lgt scortisoara
1 plic praf de copt
1/2 lgt bicarbonat
50 ml iaurt simplu
Crema :
450 g crema de branza Philadelphia
115 g unt moale
100 g zahar brun
100 g zahar pudra
Decor :
scortisoara
ciocolata alba rasa
Mod de preparare Tort de banane caramelizate :
Blat : intr-o craticioara caramelizam 150 g zahar + 25 ml apa, adaugam untul si bananele curatate de coaja si taiate. Lasam pe foc pana se inmoaie bananele , circa 4-5 minute. Scoatem bucatelele de banane caramelizate deoparte intr-un castronel .
Separat, mixam ouale cu 100 g zahar si semintele de la pastaia de vanilie, pana isi dubleaza volumul ; adaugam uleiul treptat mixand mereu, apoi bananele caramelizate, faina (eu am folosit doar faina alba) amestecata cu praful de copt, scortisoara si bicarbonatul (cernute), iar la sfarsit iaurtul. Omogenizam si coacem blatul in forma (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma si il taiem in 3.
Crema : mixam putin crema de branza impreuna cu untul moale de la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul brun si zaharul pudra. Omogenizam bine si lasam deoparte circa 5 minute, timp in care zaharul se va topi.
Asamblare : impartim crema in 4 parti : 3 parti pentru fiecare blat si ultima pentru imbracat marginile tortului.
Decoram cu ciocolata alba rasa, scortisoara macinata si rondele de banane(eu l-am lasat simplu, fara rondele de banane).
Un tort delicios .
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu banane caramelizate :
0 Comentarii