Tort de banane caramelizate

DSC_0901

Blat :

150 g zahar

25 ml apa

15 g unt

250 g banane fara coaja

1 pastaie de vanilie

2 oua

100 g zahar

175 ml ulei

150 g faina alba

75 g faina integrala

1 lgt scortisoara

1 plic praf de copt

1/2 lgt bicarbonat

50 ml iaurt simplu

 

Crema :

450 g crema de branza Philadelphia

115 g unt moale

100 g zahar brun

100 g zahar pudra

 

Decor :

scortisoara

ciocolata alba rasa

 

Mod de preparare :

Blat : intr-o craticioara caramelizam 150 g zahar + 25 ml apa, adaugam untul si bananele curatate de coaja si taiate. Lasam pe foc pana se inmoaie bananele , circa 4-5 minute. Scoatem bucatelele de banane caramelizate deoparte intr-un castronel .

DSC_0877 DSC_0878

Separat, mixam ouale cu 100 g zahar si semintele de la pastaia de vanilie, pana isi dubleaza volumul ; adaugam uleiul treptat mixand mereu, apoi bananele caramelizate, faina (eu am folosit doar faina alba) amestecata cu praful de copt, scortisoara si bicarbonatul (cernute), iar la sfarsit iaurtul. Omogenizam si coacem blatul in forma (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_0882 DSC_0883 DSC_0884

DSC_0885

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma si il taiem in 3.

   Crema : mixam putin crema de branza impreuna cu untul moale de la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul brun si zaharul pudra. Omogenizam bine si lasam deoparte circa 5 minute, timp in care zaharul se va topi.

DSC_0886

   Asamblare : impartim crema in 4 parti : 3 parti pentru fiecare blat si ultima pentru imbracat marginile tortului.

DSC_0887

Decoram cu ciocolata alba rasa, scortisoara macinata si rondele de banane(eu l-am lasat simplu, fara rondele de banane).

DSC_0909

DSC_0901

DSC_0959

Un tort delicios .

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : https://bananachocolate.wordpress.com/2014/02/19/tort-de-banane-caramelizate-cu-crema-de-branza-also-in-english/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
574
2952
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest