Tort cu zmeura, iaurt si nuci
 
IMG_8634
 
Blat :
8 oua
8 lg zahar
9 lg faina
6 lg nuci
1 lgt praf de copt (5 g)
 
Sirop :
200 ml apa
3 lg zahar
esenta de vanilie
suc de zmeura
 
Crema :
400 g zmeura 
2 lg zahar pudra
 
500 g iaurt cremos (10% grasime) sau iaurt cu zmeura 
5 lg zahar pudra
500 ml smantana pentru frisca
 
Decor :
300 ml smantana pentru frisca
3 lg zahar pudra
100 g ciocolata alba (sau 50 g neagra si 50 g alba)
 
Mod de preparare :
 
       400 g zmeura (eu am folosit congelata)+ 2 lg zahar pudra le amestecam . Lasam 10 minute, dupa care asezam zmeura intr-o strecuratoare deasupra unui vas. Lasam deoparte pana pregatim blatul. 
 
       Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile de ou treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Omogenizam si turnam compozitia in forma (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit. Facem testul scobitorii. 
 
IMG_8541
IMG_8542
IMG_8544
IMG_8547
 
        Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma si il taiem in 3.
       Crema : iaurtul il amestecam cu zaharul pudra, apoi adaugam zmeura terciuita si stoarsa de suc, apoi smantana mixata spuma .
 
IMG_8550 IMG_8551 IMG_8553 IMG_8554
       Crema obtinuta o punem la frigider.
       Sirop : intr-o craticioara fierbem 200 ml apa cu zahar, circa 3-4 minute. Dam deoparte, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca. Adaugam apoi sucul stors de zmeura. 
 
IMG_8557
       Asamblare : 1/3 blat insiropat- 1/3 crema – 1/3 blat insiropat-1/3 crema- 1/3 blat insiropat- 1/3 crema. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi il decoram sau chiar imediat putem sa-l decoram .
 
IMG_8558
IMG_8560 IMG_8565
 
       Decor : smantana pentru frisca o mixam spuma, apoi adaugam zaharul pudra, mixand inca foarte putin. Imbracam marginile tortului cu frisca, iar deasupra presaram ciocolata alba tocata grosier.
 
IMG_8572
 
IMG_8567
IMG_8602
IMG_8634
 
 
     Sper sa-l incercati ! 🙂  Este delicios !
 
 
 Sursa mea : http://www.laurasava.ro/2014/03/09/tort-cu-crema-de-iaurt-si-zmeura/
 
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
988
1097
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest