Tort cu visine si mousse de ciocolata

DSC_1160

Blat :

35 g cacao

60 g zahar brun

160 ml lapte

150 g unt

120 g zahar

3 oua

220 g faina

un varf cutit bicarbonat

1 lgt praf de copt

 

1 borcan compot visine (720 g)

 

Crema ciocolata :

200 g unt (80%)

50 g zahar pudra

300 g ciocolata neagra (min 50%cacao)

 

Mousse ciocolata alba :

4 galbenusuri

1 lg zahar

100 ml lapte

200 g ciocolata alba

6 g gelatina granulata

200 ml smantana pentru frisca

 

Decor :

cacao

 

Mod de preparare :

 Blat : punem visinele intr-o sita la scurs . Intr-un castron amestecam zaharul brun, pudra de cacao si adaugam 80 ml lapte fierbinte, apoi restul de 80 ml lapte rece. Omogenizam si lasam deoparte.

DSC_1107

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul (cele 120 g), adaugam cate 1 ou , alternand cu amestecul de faina, bicarbonat si praf de copt (cernute); la sfarsit adaugam compozitia de cacao pregatita mai sus. Omogenizam si turnam amestecul in forma rotunda de tort (d-25 cm sau 26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25-30 minute. Facem testul scobitorii.

DSC_1108 DSC_1109 DSC_1110 DSC_1111 DSC_1114

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.

DSC_1120

 Crema ciocolata : topim ciocolata neagra la bain marie sau la micounde. O lasam deoparte. Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine spuma, apoi adaugam ciocolata racorita si omogenizam bine.

DSC_1118

 Mousse de ciocolata alba : Gelatina o hidratam 30 ml apa rece, timp de 10 minute; separat mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si punem pe foc mic pana cand se ingroasa crema putin.Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Omogenizam bine, apoi adaugam gelatina hidratata. La sfarsit incorporam smantana pentru frisca batuta spuma (eu am folosit 400 ml smantana pentru frisca neindulcita).

DSC_1125 DSC_1126

 Asamblare : asezam marginea detasabila a formei de tort pe un platou apoi asamblam : 1/2 blat – crema ciocolata – 1/2 blat -1/2 mousse de ciocolata alba – visine – 1/2 mousse. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata.

DSC_1127

In momentul servirii il pudram cu cacao.

DSC_1134

 

DSC_1160

DSC_1147

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa :  http://www.laurasava.ro/2015/10/23/tort-cu-visine-si-mousse-de-ciocolata/

 

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...