Blat :
35 g cacao
60 g zahar brun
160 ml lapte
150 g unt
120 g zahar
3 oua
220 g faina
un varf cutit bicarbonat
1 lgt praf de copt
1 borcan compot visine (720 g)
Crema ciocolata :
200 g unt (80%)
50 g zahar pudra
300 g ciocolata neagra (min 50%cacao)
Mousse ciocolata alba :
4 galbenusuri
1 lg zahar
100 ml lapte
200 g ciocolata alba
6 g gelatina granulata
200 ml smantana pentru frisca
Decor :
cacao
Mod de preparare :
Blat : punem visinele intr-o sita la scurs . Intr-un castron amestecam zaharul brun, pudra de cacao si adaugam 80 ml lapte fierbinte, apoi restul de 80 ml lapte rece. Omogenizam si lasam deoparte.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul (cele 120 g), adaugam cate 1 ou , alternand cu amestecul de faina, bicarbonat si praf de copt (cernute); la sfarsit adaugam compozitia de cacao pregatita mai sus. Omogenizam si turnam amestecul in forma rotunda de tort (d-25 cm sau 26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25-30 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.
Crema ciocolata : topim ciocolata neagra la bain marie sau la micounde. O lasam deoparte. Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine spuma, apoi adaugam ciocolata racorita si omogenizam bine.
Mousse de ciocolata alba : Gelatina o hidratam 30 ml apa rece, timp de 10 minute; separat mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si punem pe foc mic pana cand se ingroasa crema putin.Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Omogenizam bine, apoi adaugam gelatina hidratata. La sfarsit incorporam smantana pentru frisca batuta spuma (eu am folosit 400 ml smantana pentru frisca neindulcita).
Asamblare : asezam marginea detasabila a formei de tort pe un platou apoi asamblam : 1/2 blat – crema ciocolata – 1/2 blat -1/2 mousse de ciocolata alba – visine – 1/2 mousse. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata.
In momentul servirii il pudram cu cacao.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.laurasava.ro/2015/10/23/tort-cu-visine-si-mousse-de-ciocolata/
0 Comentarii