Tort cu vanilie si capsuni

DSC_0265

Blat :

6 oua

un praf de sare

190 g zahar

30 g unt

190 g faina

esenta de vanilie

 

Crema de vanilie :

3 galbenusuri

100 g zahar

600 ml lapte

3 lg amidon alimentar

50 g unt

100 ml frisca lichida

 

capsuni (circa 500 g )

 

Decor :

200-300 ml frisca lichida

 

Mod de preparare :

 Blat  : Mixam ouale cu zaharul pe baie de aburi pana se topeste zaharul, apoi luam deoparte si mixam circa 10 minute, adaugam untul topit (il tinem pe foc pana devine putin auriu si are miros de alune, dar atentie sa nu se arda) si fierbinte in fir subtire, mixand mereu pana il incorporam tot. Adaugam faina cernuta, amestecand cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia o coacem intr-o forma de tort (d=28 cm), tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 12 minute. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in 3.

 Crema : intr-o craticioara galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi laptele rece in care am dizolvat amidonul. Tinem cratita pe foc pana cand crema se ingroasa, apoi luam deoparte si adaugam untul moale de la temperatura camerei. Omogenizam, apoi budinca o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca, apoi o tinem la frigider pentru 1 ora. Frisca spuma o incorporam in budinca scoasa de la frigider. Crema se imparte in 2 .

DSC_0146

DSC_0147

 Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema-capsuni taiate-1/3 blat-1/2 crema-capsuni taiate-1/3 blat-frisca spuma.

DSC_0158 DSC_0164 DSC_0204

DSC_0265

DSC_0205

 

DSC_0253

DSC_0236

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-crema-de-vanilie-si-capsuni-46926.html

2 Comentarii

  1. Adina

    Buna Mirela…vreau sa fac tortul,dar in loc de capsuni,vreau sa folosesc zmeura….as vrea sa-l insiropez,te rog sa-mi recomanzi un sirop potrivit ptr.blatul-pandispan si deasupra as vrea sa-i fac o glazura de ciocolata…multumesc mult….o zi minunata si spor la prajiturit

    Răspuns
    • miremirc

      sirop: 200 ml apa se fierb cu 2-3 linguri zahar, circa 3 minute; iei de pe foc si adaugi esenta de vanilie.
      glazura de ciocolata : 150 g ciocolata cu lapte + 1,5 lg unt + 2 lg lapte se pun intr-o cratita de inox cu fund dublu , pe foc mic, amestecand mereu pentru omogenizare sau pe baie de aburi.
      spor la prajiturit iti doresc ! 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1197
776
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest