Tort cu rulada si banane
Micutul meu site a implinit azi 5 ani ! Pentru a-l sarbatori, am facut un tort delicios cu banane, rulada si budinca de vanilie. Sper sa va placa si sa-l incercati 🙂
Rulada :
6 oua mari
6 lg zahar
6 lg faina
1/2 lgt praf de copt
gem de capsuni, zmeura, caise, visine
Crema :
2 plicuri budinca de vanilie (2*40g)
800 ml lapte
70 g unt
6 lg zahar
4 foi gelatina
sau
6 galbenusuri
120 g zahar
100 ml lapte
6 foi gelatina (1 plic)
500 g mascarpone
5-6 banane
ciocolata cu umplutura de fructe, cafea..
300 ml smantana pentru frisca
3 lg zahar pudra
Mod de preparare Tort cu rulada si banane :
Rulada : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile pe rand si faina amestecata cu praful de copt (cernute). Amestecam cu o lingura. Coacem in tava mare de aragaz, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.
Pe masa de lucru intindem o hartie de copt, pe care presaram zahar. Peste intoarcem blatul copt fierbinte, apoi rulam pe lungime. Dupa ce s-a racit blatul il desfacem si il ungem cu un strat subtire de gem de capsuni, zmeura sau fiecare de care are (eu am deschis un borcanel cu gem de mure, crezand ca este de capsuni). Rulam din nou in hartia de copt si lasam deoparte.
Crema : fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind 800 ml lapte si 5 lg zahar. Luam de pe foc si adaugam untul bucatele, apoi foile de gelatina hidratate in apa rece circa 5-10 minute.
sau :
Hidratam foile de gelatina in apa rece. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam peste ele laptele caldut, apoi punem pe aburi circa 5 minute. Lasam crema sa se racoreasca putin, apoi adaugam foile de gelatina hidratata, iar la urma mascarponele mixat putin. Dam crema la frigider pentru circa 10 min, apoi o folosim.
O forma rotunda de tort (d=25 cm) o tapetam cu folie alimentara, apoi asezam felii de rulada pe fundul tavii, apoi pe margini. Turnam jumatate din crema, asezam bananele intregi, decojite, apoi restul de budinca.
Dam tortul la frigider pana in momentul servirii, cand mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra si o asezam peste crema. Deasupra presaram ciocolata tocata .
Un super tort, usor si delicios ! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea :
Alte retete cu banane :
0 Comentarii