Tort cu ricotta si zmeura

Tort cu ricotta si zmeura

Tort cu ricotta si zmeura

Blat :
50 g unt moale
20 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
2 oua
50 g zahar
50 g mac
70 g arahide crude macinate

Umplutura :
250 g branza Ricotta
250 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
70 g zahar pudra
1/2 lamaie
10 g Foi de gelatina Dr.Oetker(6 foi)

Jeleu de zmeura :
250 g zmeura proaspata (sau congelata)
80 g zahar pudra
1/2 plic Foi de gelatina Dr.Oetker (3 foi)

Mod de preparare Tort cu ricotta si zmeura :

Pentru blat : mixam intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam pe rand cele doua galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu cele 50 g de zahar si le incorporam in crema de oua.

Peste aceasta compozitie turnam arahidele si macul macinat.
Intr-o forma de tort cu d=25 cm coacem acest blat. Verificam cu scobitoarea cand este copt. Lasam sa se raceasca complet.

Pentru umplutura :  mixam branza ricotta cu zaharul pudra, cu coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Batem frisca nu foarte tare. Gelatina o inmuiem in apa rece cam 5-10 minute, ostoarcem bine de apa si o punem intr-o craticioara pe foc, fara a fierbe, amestecand intr-una.
In gelatina topita punem 2 linguri de frisca batuta, omogenizam, apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.
Frisca o amestecam cu crema de branza, apoi o turnam peste blatul ramas, in forma de tort cu margini detasabile.

Dam la frigider pentru 2 ore.
Pentru jeleul de zmeura : Terciuim zmeura impreuna cu zahartul pudra, cu ajutorul unui mixer vertical.

Lasam foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, stoarcem de apa si punem pe foc sa se topeasca; adaugam 50 ml apa dupa ce s-a topit gelatina si o adaugam la zmeura terciuita , amestecand bine.
Jeleul il turnam peste umplutura de branza si dam la frigider de seara pana dimineata.

Tort cu ricotta si zmeura
Tort cu ricotta si zmeura
Tort cu ricotta si zmeura
Tort cu ricotta si zmeura
Tort cu ricotta si zmeura

Un tort foarte fin, foarte usor, ideal pentru o zi de vara. Merita incercat. Eu l-am gasit intr-o revista de la Dr.Oetker.

Mai am si alte retete acolo, retete pe care sper sa le postez 😛

Spor la prajiturit !

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Licuta Marin

    Arata superb tortuletul!!! Racoritor si parfumat!…O bunatate!

    Răspuns
  2. Petronela

    E minunat…pare un cheesecake…si exact pe gustul meu…
    O seara minunata!!!

    Răspuns
  3. miremirc

    fetelor…sunteti minunate! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4