Tort cu piscoturi si jeleu de cirese

Jeleu de cirese :

500 g cirese proaspete

120 g zahar

10 g gelatina granulata (1 plic)

 

Crema :

500 g iaurt cu cirese

300 g crema de branza

esenta de migdale (optional)

200 ml smantana pentru frisca 38%

10 g gelatina granulata (1 plic)

150 g zahar pudra

2 lg dulceata de cirese

 

Decor :

200 ml smantana pentru frisca 38%

1 lg zahar pudra

cirese proaspete

 

250 g piscoturi

 

Mod de preparare :

Jeleu de cirese : Hidratam gelatina in 50 ml apa rece si o lasam pana fierb ciresele. Curatam ciresele de samburi si le punem intr-o craticioara cu zaharul, pe foc mediu, pentru circa 20 minute, amestecand din cand in cand.  Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca pentru 5 minute, apoi adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine, apoi le terciuim cu blenderul vertical.

Udam cu apa rece o forma rotunda de tort (d=23 cm) , apoi o tapetam cu folie alimentara; turnam jeleul moale si dam la frigider pentru irca 30 minute (pana cand jeleul se intareste).

 Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute; crema de branza o mixam putin cu zaharul pudra, adaugam iaurtul cu cirese, dulceata de cirese, amestecand usor, apoi smantana pentru frisca mixata spuma , gelatina hidratata si topita fara sa o fierbem si esenta de migdale (optional).

Crema obtinuta o impartim in 2: o parte o intindem peste jeleu, asezam un strat de piscoturi, restul de crema si acoperim cu piscoturi. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi il rasturnam invers pe un platou. Piscoturile se inmoaie de la crema, deci nu trebuie trecute prin lapte sau suc.

Decor : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam zaharul. Formam moturi peste tortu cu ajutorul spritului. In varful fiecarui mot de frisca punem o cireasa.

Feliem tortul cu un cutit cu lama bine ascutita.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...