Jeleu de cirese :
500 g cirese proaspete
120 g zahar
10 g gelatina granulata (1 plic)
Crema :
500 g iaurt cu cirese
300 g crema de branza
esenta de migdale (optional)
200 ml smantana pentru frisca 38%
10 g gelatina granulata (1 plic)
150 g zahar pudra
2 lg dulceata de cirese
Decor :
200 ml smantana pentru frisca 38%
1 lg zahar pudra
cirese proaspete
250 g piscoturi
Mod de preparare :
Jeleu de cirese : Hidratam gelatina in 50 ml apa rece si o lasam pana fierb ciresele. Curatam ciresele de samburi si le punem intr-o craticioara cu zaharul, pe foc mediu, pentru circa 20 minute, amestecand din cand in cand. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca pentru 5 minute, apoi adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine, apoi le terciuim cu blenderul vertical.
Udam cu apa rece o forma rotunda de tort (d=23 cm) , apoi o tapetam cu folie alimentara; turnam jeleul moale si dam la frigider pentru irca 30 minute (pana cand jeleul se intareste).
 Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute; crema de branza o mixam putin cu zaharul pudra, adaugam iaurtul cu cirese, dulceata de cirese, amestecand usor, apoi smantana pentru frisca mixata spuma , gelatina hidratata si topita fara sa o fierbem si esenta de migdale (optional).
Crema obtinuta o impartim in 2: o parte o intindem peste jeleu, asezam un strat de piscoturi, restul de crema si acoperim cu piscoturi. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi il rasturnam invers pe un platou. Piscoturile se inmoaie de la crema, deci nu trebuie trecute prin lapte sau suc.
Decor : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam zaharul. Formam moturi peste tortu cu ajutorul spritului. In varful fiecarui mot de frisca punem o cireasa.
Feliem tortul cu un cutit cu lama bine ascutita.
Spor la prajiturit ! đ
0 Comentarii