
Ingrediente :
250 g branza de vaci grasa
5 lg lapte
160 g zahar pudra
esenta de vanilie
400 ml smantana pentru frisca
15 g gelatina granulata
100 ml lapte
400 g piscoturi
400 ml lapte
3-4 kiwi
Decor :
150 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra
1 kiwi
Mod de preparare :
Branza o mixam cu zaharul pudra, esenta de vanilie si 5 lg lapte .Peste adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi gelatina hidratata in 100 ml lapte , timp de 15 minute, apoi topita, fara a o da in clocot. omogenizam si lasam deoparte.

Curatam kiwi de coaja, apoi taiem felii subtiri.
Asambalam astfel : intr-o forma rotunda (d=24 cm) cu margini detasabile, asezam piscoturi inmuiate in lapte de jur imprejur si pe fundul formei. Intindem 1/2 crema-kiwi felii, apoi restul de crema. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata. Eu am mai pus un strat de piscoturi neinsiropate , deoarece se vor inmuia de la crema. A doua zi decoram tortul cu smantana pentru frisca batuta spuma si jumatati de felii de kiwi.




Super, mega delicios !
Spor la prajiturit !! 🙂
Am încercat rețeta, a ieșit ceva extraordinar de gustos. Mulțumim!
cu mult drag 🙂