Tort cu piscoturi, branza si kiwi

Ingrediente :

250 g branza de vaci grasa

5 lg lapte

160 g zahar pudra

esenta de vanilie

400 ml smantana pentru frisca

15 g gelatina granulata

100 ml lapte

400 g piscoturi

400 ml lapte

3-4 kiwi

Decor :

150 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

1 kiwi

Mod de preparare :

Branza o mixam cu zaharul pudra, esenta de vanilie si 5 lg lapte .Peste adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi gelatina hidratata in 100 ml lapte , timp de 15 minute, apoi topita, fara a o da in clocot. omogenizam si lasam deoparte.

Curatam kiwi de coaja, apoi taiem felii subtiri.

Asambalam astfel : intr-o forma rotunda (d=24 cm) cu margini detasabile, asezam piscoturi inmuiate in lapte de jur imprejur si pe fundul formei. Intindem 1/2 crema-kiwi felii, apoi restul de crema. Dam tortul la frigider de seara pana dimineata. Eu am mai pus un strat de piscoturi neinsiropate , deoarece se vor inmuia de la crema. A doua zi decoram tortul cu smantana pentru frisca batuta spuma si jumatati de felii de kiwi.

Super, mega delicios !

Spor la prajiturit !! 🙂

Sursa

2 Comentarii

  1. Sergiu Cars

    Am încercat rețeta, a ieșit ceva extraordinar de gustos. Mulțumim!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...