Tort cu Nutella si mascarpone

Tort cu Nutella si mascarpone

Tort cu Nutella si mascarpone

Crema ciocolata :

400 ml smantana pentru frisca 35%

400 ml ciocolata 52%

 

Blat :

7 oua

7 lg zahar

4 lg ulei

7 lg faina

7 lg nuci macinate

2 lg cacao

esenta de rom (optional)

1 lgt praf de copt

 

Crema Nutella:

500 g mascarpone

600 g Nutella

 

Sirop :

250 ml lapte

2 lg zahar

esenta de rom (optional)

 

Decor :

bomboane Ferrero rocher

 

Mod de preparare :

Crema ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o cratitia de inox cu fund dublu. Punem pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Lasam 2 minute, apoi omogenizam. Crema o lasam sa se raceasca la temperaturab camerei, apoi o dam la frigider de seara pana dimineata.

Crema rece o mixam putin, chiar inainte de a imbraca tortul cu ea.

Blat : albusurile le mixam cu un praf de sare, pana devin spuma, apoi adaugam in 2 transe zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, ca la maioneza si esenta de rom, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao (cernute) si nucile macinate.

Compozitia obtinuta o coacem in forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Blatul copt si racit il taiem in 3.

Sirop : punem laptele cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul. luam deoparte si adaugam esenta de rom , daca dorim. Lasam siropul sa se raceasca.

Crema Nutella : mascarponele rece il mixam putin pentru omogenizare, apoi adaugam Nutella si mixam putin.

Crema o impartim in 2.

Asamblare : 1/3 blat insiropat – 1/2 crema Nutella – 1/3 blat insiropat – 1/2 crema Nutella 1/3 blat insiropat -crema ciocolata(pentru imbracat tortul)-bomboane Ferrero Rocher .

Tort cu Nutella si mascarpone

Tort cu Nutella si mascarpone

Alte retete asemanatoare :

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Mississippi mud pie

Tort Tuxedo

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Tort cu crema de ciocolata cu Nutella si mascarpone

 

 

 

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5