Tort cu Nutella si mascarpone
Crema ciocolata :
400 ml smantana pentru frisca 35%
400 ml ciocolata 52%
Blat :
7 oua
7 lg zahar
4 lg ulei
7 lg faina
7 lg nuci macinate
2 lg cacao
esenta de rom (optional)
1 lgt praf de copt
Crema Nutella:
500 g mascarpone
600 g Nutella
Sirop :
250 ml lapte
2 lg zahar
esenta de rom (optional)
Decor :
bomboane Ferrero rocher
Mod de preparare :
Crema ciocolata : smantana pentru frisca o punem intr-o cratitia de inox cu fund dublu. Punem pe foc mediu, pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele. Lasam 2 minute, apoi omogenizam. Crema o lasam sa se raceasca la temperaturab camerei, apoi o dam la frigider de seara pana dimineata.
Crema rece o mixam putin, chiar inainte de a imbraca tortul cu ea.
Blat : albusurile le mixam cu un praf de sare, pana devin spuma, apoi adaugam in 2 transe zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, ca la maioneza si esenta de rom, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao (cernute) si nucile macinate.
Compozitia obtinuta o coacem in forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Blatul copt si racit il taiem in 3.
Sirop : punem laptele cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul. luam deoparte si adaugam esenta de rom , daca dorim. Lasam siropul sa se raceasca.
Crema Nutella : mascarponele rece il mixam putin pentru omogenizare, apoi adaugam Nutella si mixam putin.
Crema o impartim in 2.
Asamblare : 1/3 blat insiropat – 1/2 crema Nutella – 1/3 blat insiropat – 1/2 crema Nutella 1/3 blat insiropat -crema ciocolata(pentru imbracat tortul)-bomboane Ferrero Rocher .
Alte retete asemanatoare :
Tort cu 2 feluri de ciocolata
Mississippi mud pie
Tort Tuxedo
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Tort cu crema de ciocolata cu Nutella si mascarpone
0 Comentarii