Tort cu nuca si ciocolata

Blat 1 :
5 oua,
300 g zahar,
10 lg apa,
100 g nuca macinata,
200 g faina,
1 plic praf de copt

Blat 2 :
6 albusuri,
6 lg zahar,
120 g nuca macinata,
1 lg si jumatate de faina,
putina sare

Sirop :
2 lg zahar,
150 ml apa,
1 lgt esenta rom

Crema :
6 galbenusuri,
6 lg zahar,
400 ml lapte,
2 lg cacao,
250 g unt ,
2 lg faina ( sau amidon alimentar ),
esenta de rom,
50 g ciocolata rasa

Decor :
600 ml smantana pentru frisca

2-3 lg zahar pudra

decoratiuni colorate, de ciocolata…

Mod de preparare :

        Blat 1 : Mixam albusurile cu zaharul spuma tare, apoi adaugam apa, galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Coacem blatul in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade Celsius. Blatul rece se taie in 2 parti si se insiropeaza.

     Blat 2 : Batem albusurile spuma tare, apoi zaharul si mixam in continuare , adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Coacem in aceeasi tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

       Sirop : punem la fiert apa cu zaharul; luam de pe foc si adaugam esenta de rom.

       Crema : Amestecam galbenusurile cu zaharul, pudra de cacao, faina, apoi laptele si punem pe foc amestecand continu pana se ingroasa ca o  budinca; luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Separat mixam untul moale la temperatura camerei si in el punem cate o lingura din crema racita. La urma adaugam adaugam rom-ul si ciocolata rasa.

   Asamblare : 1/2 blat 1 insiropat-1/2 crema-blat2-1/2 crema-1/2 blat 1 insiropat-frisca.

Decor : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam 2-3 lg zahar pudra.

Pozele vechi 🙂

Sursa : Amalia

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1321
413
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest