Tort cu nuca si ciocolata

Tort cu nuca si ciocolata

Tort cu nuca si ciocolata

Blat 1 :
5 oua,
300 g zahar,
10 lg apa,
100 g nuca macinata,
200 g faina,
1 plic praf de copt

Blat 2 :
6 albusuri,
6 lg zahar,
120 g nuca macinata,
1 lg si jumatate de faina,
putina sare

Sirop :
2 lg zahar,
150 ml apa,
1 lgt esenta rom

Crema :
6 galbenusuri,
6 lg zahar,
400 ml lapte,
2 lg cacao,
250 g unt ,
2 lg faina ( sau amidon alimentar ),
esenta de rom,
50 g ciocolata rasa

Decor :
600 ml smantana pentru frisca

2-3 lg zahar pudra

decoratiuni colorate, de ciocolata…

 

Mod de preparare Tort cu nuca si ciocolata :

 

        Blat 1 : Mixam albusurile cu zaharul spuma tare, apoi adaugam apa, galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Coacem blatul in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade Celsius. Blatul rece se taie in 2 parti si se insiropeaza.

     Blat 2 : Batem albusurile spuma tare, apoi zaharul si mixam in continuare , adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Coacem in aceeasi tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

       Sirop : punem la fiert apa cu zaharul; luam de pe foc si adaugam esenta de rom.

       Crema : Amestecam galbenusurile cu zaharul, pudra de cacao, faina, apoi laptele si punem pe foc amestecand continu pana se ingroasa ca o  budinca; luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Separat mixam untul moale la temperatura camerei si in el punem cate o lingura din crema racita. La urma adaugam adaugam rom-ul si ciocolata rasa.

   Asamblare : 1/2 blat 1 insiropat-1/2 crema-blat2-1/2 crema-1/2 blat 1 insiropat-frisca.

Decor : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam 2-3 lg zahar pudra.

Tort cu nuca si ciocolata

Tort cu nuca si ciocolata

 

Tort cu nuca si ciocolata
Tort cu nuca si ciocolata
Tort cu nuca si ciocolata
Pozele vechi 🙂

Sursa mea de inspiratie :

 

Alte retete cu nuci :

Prajitura cu ness

Prajitura Vivienne

Prajitura Rumba cu visine

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4