Tort cu multa ciocolata

Blat cacao :

6 oua

150 g zahar

4 lg ulei

120 g faina

30 g cacao

2 lgt praf de copt

Crema 1 :

400 g ciocolata cu lapte

300 g Mascarpone

Crema 2 :

400 g ciocolata cu lapte

150 g unt (80%)

Decor :

bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,

kinder chocolate, rulouri de napolitane

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul ca la maioneza; incorporam faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt (cernute). Compozitia o turnam in forma rotunda de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute; facem testul scobitorii.

Blatul rece, il taiem in 2.

Crema 1 : topim ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka alpine) pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca. Mascarponele il scoatem de la frigider cu 1 ora inainte de a-l folosi. Mascarponele de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam ciocolata racita, mixand la viteza mica. Crema obtinuta o intindem peste prima jumatate de blat.

Crema 2 : topim ciocolata pe baie de aburi; untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam ciocolata racita, mixand la viteza mica, pana compozitia devine omogena. Crema o folosim ca sa ungem marginile tortului si pentru cea de a doua jumatate de blat.

Cu rulourile de napolitane, imbracam marginile tortului, iar deasupra asezam ciocolata kinder.

Tortul se poate servi imediat sau daca il tinem la frigider, trebuie scos cu cel putin 1 ora inainte de a-l taia, deoarece crema 2 se intareste datorita untului. Cand voi reface tortul, voi dubla crema 1 si voi elimin crema 2.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

3 Comentarii

  1. Sorin

    de mare efect sunt baghetele din jur. As taia o felie din monitor :))

    Răspuns
  2. Mihaela

    Uauu!! Arata demential, nu credeam ca se pot face torturi atat de complexe si acasa. O sa-l incerc cu prima ocazie 😀 Multumesc pentru reteta detaliata.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...