
Blat cacao :
6 oua
150 g zahar
4 lg ulei
120 g faina
30 g cacao
2 lgt praf de copt
Crema 1 :
400 g ciocolata cu lapte
300 g Mascarpone
Crema 2 :
400 g ciocolata cu lapte
150 g unt (80%)
Decor :
bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,
kinder chocolate, rulouri de napolitane
Mod de preparare :
Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul ca la maioneza; incorporam faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt (cernute). Compozitia o turnam in forma rotunda de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute; facem testul scobitorii.




Blatul rece, il taiem in 2.
Crema 1 : topim ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka alpine) pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca. Mascarponele il scoatem de la frigider cu 1 ora inainte de a-l folosi. Mascarponele de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam ciocolata racita, mixand la viteza mica. Crema obtinuta o intindem peste prima jumatate de blat.


Crema 2 : topim ciocolata pe baie de aburi; untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam ciocolata racita, mixand la viteza mica, pana compozitia devine omogena. Crema o folosim ca sa ungem marginile tortului si pentru cea de a doua jumatate de blat.


Cu rulourile de napolitane, imbracam marginile tortului, iar deasupra asezam ciocolata kinder.

Tortul se poate servi imediat sau daca il tinem la frigider, trebuie scos cu cel putin 1 ora inainte de a-l taia, deoarece crema 2 se intareste datorita untului. Cand voi reface tortul, voi dubla crema 1 si voi elimin crema 2.
Spor la prajiturit ! 🙂
de mare efect sunt baghetele din jur. As taia o felie din monitor :))
🙂
Uauu!! Arata demential, nu credeam ca se pot face torturi atat de complexe si acasa. O sa-l incerc cu prima ocazie 😀 Multumesc pentru reteta detaliata.