Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat :

2 galbenusuri

4 albusuri

125 g zahar

150 g faina

3 g praf de copt

1 plic zahar vanilat

 

Mousse ricotta si frisca :

2 galbenusuri

200 g zahar

1 plic zahar vanilat

16 g gelatina granulata (sau 8 foi)

500 g ricotta

400 ml smantana pentru frisca 35%

250 ml lapte rece

coaja rasa de la 1 lamaie

 

Decor :

150 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Mousse de ricotta si frisca :

Gelatina granulata o hidratam in putina apa rece, iar daca folosim foi de gelatina le hidratam in multa apa .

Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, apoi adaugam laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mediu, amestecand pana incepe sa fie fierbinte, fara a da in clocot. Luam deoparte si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se dizolva gelatina . Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Din cand in cand amestecam in crema.

Ricotta o mixam cu restul de zahar, adica 120 g , zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Peste ricotta adaugam crema cu gelatina rece, apoi smantana pentru frisca batuta.

Blat : albusurile le mixam spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Agaugam galbenusurile pe rand, mixand putin dupa fiecare, iar la final faina cernuta cu praful de copt.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma rotunda (d=24 cm, eu am avut una cu d=23 cm). Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2. partea de deasupra il taiem mai subtire si il taiem in 12 triunghiuri.

Decor : smantana pentru frisca si zaharul vanilat cu gust de vanilie le mixam bine. Cu frisca batuta vom forma 11-12 moturi peste crema, iar pe ele vom sprijini cate un triunghi de blat.

Asamblare : 1/2 blat-crema-decor- 1/2 blat taiat felii- zahar pudra.

Tort cu mousse de ricotta si frisca

 

Spor la prajiturit 🙂

Alte retete asemanatoare :

Tort cu ricotta si zmeura

Tort Limoncello

 

Sursa mea de inspiratie :

Tort cu mousse de ricotta si frisca

 

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5