Tort cu miere si praline

IMG_8099

Blat :
3 oua
100 g miere lichida
130 g unt topit
5 lg lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
1/2 lgt ghimbir macinat
1 lgt scortisoara

 

Crema :
400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
100 g praline
1 plic gelatina granulata (10 g)
4 lg cu varf zahar pudra (sau 2 lg cu varf zahar pudra pentru frisca lichida)

 

Decor :
50 g ciocolata neagra
1 lg miere
20 g unt

 

Mod de preparare :

Blat : mixam ouale cu mierea lichida, adaugam untul topit si racit, laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copr, praful de sare, scortisoara si ghimbirul.

IMG_8012

IMG_8013

IMG_8014

Compozitia o turnam intr-o forma de tort (d=24 cm) si o dam la cuptor pana devine aurie deasupra.

IMG_8015

IMG_8017

Dupa ce blatul s-a racit, decupam cu ajutorul unui cutit bine ascutit, partea de deasupra, iar cu ajutorul unei linguri scobim miezul blatului. ” Capacul ” decupat si miezul le sfaramam intre degetele de la maini, intr-un castron.

IMG_8023

Crema : mixam smantana pentru frisca spuma tare, adaugam apoi zaharul pudra, iar la final gelatina hidratata in 50 ml apa rce si apoi topita pe foc mic, fara a o da in clocot.
In gelatina topita adaugam 2 lg din frisca batuta spuma , apoi o amestecam cu restul de frisca. Incorporam pralinele taiate bucati.
Cine foloseste smantana pentru frisca adauga 4 lg zahar pudra , iar pentru frisca lichida 2 lg zahar pudra.

IMG_8029

IMG_8026

IMG_8030

Cu aceasta crema umplem tortul, punand cat mai multa crema in interior, si apoi modelam , pentru a obtine o movila.

IMG_8032

Sub tort asezam fasii de hartie, pentru a nu se murdari platoul.
Peste crema presaram blatul sfaramat, iar cu ajutorul mainilor presam putin.

IMG_8036

Decor : ingredientele le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza.

IMG_8038

Cu o lingura facem linii peste tort. (eu am pus mai multa glazura, chiar am vrut sa-l invelesc in ciocolata…) Eventual cine doreste poate sa il decoreze si cu linii de ciocolata alba.

IMG_8040

Dam torul la rece pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata.

IMG_8068

IMG_8108

IMG_8099

Pofta buna ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...