Tort cu mere si vin alb

Tort cu mere si vin alb

Tort cu mere si vin alb

Cu aceasta reteta voi participa la concursul ” Castiga un set de cutite ceramice elvetiene ” organizat pe blogul personal, de catre  Laura Adamache .

Blat :
4 oua
120 g zahar
140 g faina
3 lg ulei
3 lg apa fierbinte

Crema 1 :
1 kg mere
100 g zahar
5 lg zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
1 plic gelatina granulata (10 g)

Crema 2 :
1 plic budinca de vanilie
470 ml lapte
4 lg zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon

Glazura :
2 mere
250 ml vin alb
3 lg zahar
1 lgt scortisoara
1 lg zeama de lamaie
1 plic gelatina transparenta (tort gelee Dr.Oetker)

Mod de preparare Tort cu mere si vin alb :

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul cate 1 lg pe rand, apoi apa fierbinte la fel ; la final adaugam faina, turnam compozitia in tava rotunda de tort (d=25 cm) si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Blatul il taiem in 2 pe orizontala.

Pentru crema 1 : curatam merele, le dam pe razatoarea mare si le punem intr-o cratita , alaturi de zahar, zeama de lamaie, zaharul vanilat si le calim. Dam de pe foc cratita, si hidratam gelatina in 4 lg apa cam 2 minute (pana se umfla putin), apoi peste ea adaugam din merele calite cate o lingura pe rand, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Rasturnam paharul peste merele calite si amestecam pentru omogenizarea compozitiei. Lasam sa se raceasca , apoi o turnam intre cele 2 blaturi.

Pentru crema 2 :

Facem budinca conform instructiunilor de pe plic ; punem o folie alimentara deasupra ca sa nu se formeze crusta si lasam la rece. Aceasta crema o intindem peste al 2-lea blat de tort. In poze apare marginea detasabila a formei de tort pus in jurul blatului, dar chiar nu este necesar.

Pentru glazura : curatam cele 2 mere si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem vinul, scortisoara, zeama de lamaie, zaharul si cubuletele de mere; asezam craticioara pe foc si lasam sa fiarba 4 minute, apoi luam de pe foc si cu ajutorul spumierei luam merele afara si le asezam cu grija peste budinca de vanilie.

Tort cu mere si vin alb
Tort cu mere si vin alb

Sucul ramas in cratita il amestecam cu gelatina transparenta si punem din nou pe foc ca sa mai dea 2-3 clocote; Lasam sa se racoreasca putin, avand grija sa nu se ingroase prea tare ca sa o putem aseza peste mere.Punem cu lingura din aceasta gelatina, peste merele cubulete, din mijloc spre exterior, cu multa grija, ca sa nu curga pe margini. Se da la frigider pentru 2 ore, apoi se poate felia si servi.

Tort cu mere si vin alb
Tort cu mere si vin alb
Tort cu mere si vin alb

Va poftesc sa-l incercati pentru ca merita.
Sursa mea de inspiratie : Amalia

Castigatoare a iesit Simona Patras , cu reteta Tort cu mere si nuci.  Eu am iesit pe locul 14 din 60 de retete participante.

Spor la prajiturit !
Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. FLORY

    Grozav arata,imi place foarte mult!
    Bafta multa la concurs!Pupici!

    Răspuns
  2. miremirc

    mersi mult ! la fel si tie 🙂

    Răspuns
  3. In bucatarie cu Aziz

    PERFECT!!!!!Imi plac toate prajiturile cu mere…multa bafta la concurs!!pup o zi minunata!!!

    Răspuns
  4. Petronela

    Arata extraordinar de bine!!!Salvez reteta si-ti urez mult succes la concurs!
    Te-am pupat si o dumineca placuta!!!

    Răspuns
  5. N.

    Super reteta! Multa bafta la concurs!

    Răspuns
  6. miremirc

    Aziz mersi mult! 🙂 Petronela, N. multumesc !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7