Tort cu lapte

IMG_7132

Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lgt rase praf de copt
5,5 lg cacao
6 lg apa calda
un praf de sare

Crema de lapte :
670 ml lapte
70 g amidon alimentar
2,5 lg zahar
70 g ciocolata alba
170 g unt
100 g zahar pudra

Glazura :
140 g ciocolata cu lapte
3 lg lapte
1 lg zahar
100 g unt

Decor :
bombonele de ciocolata

Mod de preparare :
Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 blaturi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, apa calda treptat, mixand mereu, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam si coacem in forma rotunda (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_7097 IMG_7098 IMG_7099 IMG_7100 Scoatem blatul din forma dupa ce s-a racit. Repetam pentru cel de-al doilea blat.

Crema de lapte : in 100 ml lapte rece dizolvam amidonul si cele 2,5 lg zahar. In restul de lapte (570 ml) punem ciocolata alba rupta bucatele si asezam craticioara pe foc mic, pana cand laptele da in clocot. Peste acest lapte, turnam in fir subtire laptele rece amestecat cu amidonul si zaharul. Amestecam mereu , pana cand crema se ingroasa. Luam de pe foc, acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece.

IMG_7101 IMG_7104  Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, iar in el adaugam treptat cate o lingura din crema de lapte rece. Obtinem o crema pufoasa si delicioasa.

IMG_7105 IMG_7106 IMG_7107  Glazura : punem toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic. Amestecam pentru omogenizare, apoi o lasam la rece. Dupa ce glazura s-a racit, o mixam spuma.

IMG_7102 IMG_7103 IMG_7109  Asamblare : blat – 1/2 crema de lapte -1/2 glazura – blat – 1/2 crema de lapte – 1/2 glazura – decor.

IMG_7112 IMG_7114IMG_7132IMG_7156IMG_7161 Un tort absolut senzational, usor de realizat, delicios si pufos ! 🙂
Spor la incercat ! 😉

Sursa :  Amalia .

1 Comentariu

  1. AnunturiGratuite

    De cand cautam aceasta informatie. Acum m-am dumirit. Se vede ca v-ati documentat inainte.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...