Tort cu kefir
DSC_0657-1024x681

Aceasta reteta de tort o am de la tusa Cheta, matusa mea de la Sibiu, careia ii multumesc pentru acest deliciu si o pup cu drag .

Blat :
3 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
4 lg ulei
3 lg apa clocotita
1 plic zahar vanilat
1 lgt praf de copt

Crema :
400 ml kefir
15 g gelatina granule (1 plic si jumatate)
200 ml frisca Hulala, Meggle etc..
150 g zahar
1 borcan ananas (450 g)

Decor :
frisca
ciocolata
cirese glasate

Mod de preparare :

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si pliculetul de zahar vanilat, galbenusurilepe rand, uleiul lingura cu lingura, apa clocotita tot lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Omogenizam bine si turnam aceasta compozitie intr-o tava de tort (d=23-24 cm ) tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor cam 25 minute. Verificam cu scobitoarea cand este copt blatul.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2.

Pentru crema : gelatina o hidratam in 150 ml suc de la compot cam 10-15 minute, apoi o punem pe foc mic si amestecam pana se topeste, dar fara a o fierbe.
Amestecam kefirul cu zaharul si lasam deoparte ; gelatina topita o amestecam cu cateva linguri de kefir, apoi o incorporam in tot kefirul .

Intre timp batem frisca tare si o incorporam in kefirul dulce, iar la sfarsit punem si fructele de ananas stoarse de suc.

Asezam in forma de tort folie alimentara si punem jumatate de blat, apoi turnam crema si peste asezam cealalta jumatate de blat. Lasam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore .

 

Tava de tort scoasa din frigider a doua zi o rasturnam pe un alt platou  si decoram.
Pentru floricelele de ciocolata : punem intr-o punga 50 g ciocolata si o scufundam in apa fierbinte cam 5 minute, apoi scoatem punga din apa fiarta si lasam ciocolata sa se raceasca putin (pana nu mai arde la mana); taiem cu foarfeca un colt de la punga si formam floricele pe o hartie de copt, apoi dam la frigider ; eu le-am facut seara si dimineata le-am asezat pe tort.

DSC_0619
DSC_0636DSC_0657 DSC_0655
DSC_0677
 

Un tort usor de vara, delicios 😛

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. retete- ina

    dupa ingrediente e super bun,arata si frumos,o seara placuta

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4