Aceasta reteta de tort o am de la tusa Cheta, matusa mea de la Sibiu, careia ii multumesc pentru acest deliciu si o pup cu drag .
Blat :
3 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg cacao
4 lg ulei
3 lg apa clocotita
1 plic zahar vanilat
1 lgt praf de copt
Crema :
400 ml kefir
15 g gelatina granule (1 plic si jumatate)
200 ml frisca Hulala, Meggle etc..
150 g zahar
1 borcan ananas (450 g)
Decor :
frisca
ciocolata
cirese glasate
Mod de preparare :
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si pliculetul de zahar vanilat, galbenusurilepe rand, uleiul lingura cu lingura, apa clocotita tot lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Omogenizam bine si turnam aceasta compozitie intr-o tava de tort (d=23-24 cm ) tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor cam 25 minute. Verificam cu scobitoarea cand este copt blatul.
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2.
Pentru crema : gelatina o hidratam in 150 ml suc de la compot cam 10-15 minute, apoi o punem pe foc mic si amestecam pana se topeste, dar fara a o fierbe.
Amestecam kefirul cu zaharul si lasam deoparte ; gelatina topita o amestecam cu cateva linguri de kefir, apoi o incorporam in tot kefirul .
Intre timp batem frisca tare si o incorporam in kefirul dulce, iar la sfarsit punem si fructele de ananas stoarse de suc.
Asezam in forma de tort folie alimentara si punem jumatate de blat, apoi turnam crema si peste asezam cealalta jumatate de blat. Lasam la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore .
Tava de tort scoasa din frigider a doua zi o rasturnam pe un alt platou si decoram.
Pentru floricelele de ciocolata : punem intr-o punga 50 g ciocolata si o scufundam in apa fierbinte cam 5 minute, apoi scoatem punga din apa fiarta si lasam ciocolata sa se raceasca putin (pana nu mai arde la mana); taiem cu foarfeca un colt de la punga si formam floricele pe o hartie de copt, apoi dam la frigider ; eu le-am facut seara si dimineata le-am asezat pe tort.
Un tort usor de vara, delicios 😛
Arata superb! Un adevarat deliciu.Te pup!
asa este 🙂 mersi !
dupa ingrediente e super bun,arata si frumos,o seara placuta