Tort cu iaurt si capsuni

 

Blat :
3 oua
3 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
1,5 lg ulei
4 lg faina
1 lgt rasa praf de copt

Crema :
450 ml iaurt de capsuni 
200 g zahar pudra 
2 plicuri gelatina granulata (20 g)
400 ml frisca lichida (sau 500 ml smantana pentru frisca)
400 g capsuni proaspete

Decor :
bilute aurii 
200 ml smantana pentru frisca + 1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile frecate cu uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Dam la cuptor , intr-o forma rotunda (d=25 cm ), tapetata cu hartie de copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.

 
 

Crema : iaurtul de capsuni il amestecam cu zaharul pudra si 150 g capsuni taiate cubulete mici Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe sau la microunde circa 10 secunde.

Gelatina topita o turnam peste iaurtul dulce de capsuni. Punem la frigider pentru 10 minute. Adaugam smantana pentru frisca batuta spuma si omogenizam. Punem din nou crema la frigider pentru 10 minute.

 Forma rotunda in care am copt blatul o stropim cu putina apa rece, apoi asezam o folie alimentara. Restul de capsuni ramasi ii taiem in 3 si decoram marginile tortului .In mijoclul lor intindem crema; peste crema adaugam blatul si dam tortul la frigider de seara pana dimineata. A doua zi, rasturnam invers tortul pe un platou .

 
 
Decor : smantana pentru frisca o mixam spuma, iar la sfarsit adaugam zaharul pudra. Formam deasupra tortului decoruri din frisca si asezam bilute argintii.
 
 
Taiem felii cu un cutit bine ascutit.
 
 

Excelent, rapid, usor si delicios !

Si pozele vechi 🙂

1337059350d6c7b914-300x224
 

Spor la prajiturit ! 🙂

Reteta de tort o am de la cumnata mea Oriana, careia ii multumesc 🙂

11 Comentarii

  1. Dorina

    Bun si racoritor si arata tare bine , alb cu rosu 🙂

    Răspuns
  2. Angelica

    Ce nume interesant are cumnata..nu l-am mai auzit pana acum,dar imi place.
    Tortul arata foarte bine si sectiunea este perfecta.Felicitari!
    Zi faina sa ai 🙂

    Răspuns
  3. Adela Zilahi

    Sectiunea aceea este pentru mine ?! :)Ce bine arata!!

    Răspuns
  4. Delicious Flavours

    Am vazut azi pe FB aceasta minunatie 🙂
    Arata de nota 10 si stiu sigur ca este si delicios tortuletul!
    Pupici

    Răspuns
  5. Sara & Miki

    Ce bun si racoros trebuie sa fie. Vreau si eu… Pup!

    Răspuns
  6. raluka

    arata superb tortuletul!felicitari!

    Răspuns
  7. Poliana

    Minunat arata! Faci torturi exceptionale! Bravo! :*

    Răspuns
  8. Delia

    Executat, doar ca in loc de blat am folosit piscoturi. (Era mult prea cald pentru a porni cuptorul) A iesit super.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...