Tort cu iaurt si capsuni

Ā 

Blat :
3 oua
3 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
1,5 lg ulei
4 lg faina
1 lgt rasa praf de copt

Crema :
450 ml iaurt de capsuniĀ 
200 g zahar pudraĀ 
2 plicuri gelatina granulata (20 g)
400 ml frisca lichida (sau 500 ml smantana pentru frisca)
400 g capsuni proaspete

Decor :
bilute auriiĀ 
200 ml smantana pentru frisca + 1 lg zahar pudra

Ā 

Mod de preparare :

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile frecate cu uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Dam la cuptor , intr-o forma rotunda (d=25 cm ), tapetata cu hartie de copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.

Ā 
Ā 

Crema : iaurtul de capsuni il amestecam cu zaharul pudra si 150 g capsuni taiate cubulete mici Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe sau la microunde circa 10 secunde.

Gelatina topita o turnam peste iaurtul dulce de capsuni. Punem la frigider pentru 10 minute. Adaugam smantana pentru frisca batuta spuma si omogenizam. Punem din nou crema la frigider pentru 10 minute.

Ā Forma rotunda in care am copt blatul o stropim cu putina apa rece, apoi asezam o folie alimentara. Restul de capsuni ramasi ii taiem in 3 si decoram marginile tortului .In mijoclul lor intindem crema; peste crema adaugam blatul si dam tortul la frigider de seara pana dimineata. A doua zi, rasturnam invers tortul pe un platou .

Ā 
Ā 
Decor : smantana pentru frisca o mixam spuma, iar la sfarsit adaugam zaharul pudra. Formam deasupra tortului decoruri din frisca si asezam bilute argintii.
Ā 
Ā 
Taiem felii cu un cutit bine ascutit.
Ā 
Ā 

Excelent, rapid, usor si delicios !

Si pozele vechi šŸ™‚

1337059350d6c7b914-300x224
Ā 

Spor la prajiturit ! šŸ™‚

Reteta de tort o am de la cumnata mea Oriana, careia ii multumesc šŸ™‚

11 Comentarii

  1. Dorina

    Bun si racoritor si arata tare bine , alb cu rosu šŸ™‚

    Răspuns
  2. Angelica

    Ce nume interesant are cumnata..nu l-am mai auzit pana acum,dar imi place.
    Tortul arata foarte bine si sectiunea este perfecta.Felicitari!
    Zi faina sa ai šŸ™‚

    Răspuns
  3. Delicious Flavours

    Am vazut azi pe FB aceasta minunatie šŸ™‚
    Arata de nota 10 si stiu sigur ca este si delicios tortuletul!
    Pupici

    Răspuns
  4. raluka

    arata superb tortuletul!felicitari!

    Răspuns
  5. Poliana

    Minunat arata! Faci torturi exceptionale! Bravo! :*

    Răspuns
  6. Delia

    Executat, doar ca in loc de blat am folosit piscoturi. (Era mult prea cald pentru a porni cuptorul) A iesit super.

    Răspuns
Ǝnaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...