Tort cu frisca, visine si ciocolata

Blat cacao :

4 oua

4 lg zahar

2 lg ulei

3 lg faina

2 lg cacao

 

Blat galben :

3 oua

3 lg zahar

1,5 lg ulei

4 lg faina

 

Crema ciocolata :

2 oua

130 g zahar

1 lg cacao

150 ml lapte

1 lg faina

100 g ciocolata neagra (75%)

1 fiola esenta de rom

1 plic zahar vanilat

200 g unt (80%)

 

Crema frisca :

130 ml frisca lichida

visine din compot

 

Sirop :

1/2 pahar apa

70 g zahar

1 fiola esenta de rom

 

Glazura :

250 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca + 1 lg zahar pudra)

visine pentru decor

decoratiuni ciocolata alba

stelute albe

 

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina cu pudra de cacao cernute. Omogenizam cu o lingura. Coacem in forma rotunde de tort (d=23 cm), tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Blat galben : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand bine, apoi galbenusurile frecate cu uleiul, iar la urma faina cernuta. Coacem in forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Crema de ciocolata: amestecam cu un tel ouale cu zaharul, faina si pudra de cacao, laptele si punem pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Luam de pe foc , adaugam ciocolata bucatele, zaharul vanilat si esenta de rom. Acoperim crema cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam peste el cate 1 lg din crema de ciocolata rece. Crema o impartim in 2.

Sirop : apa si zaharul le punem intro craticioara, pe foc mediu, pana da in 2-3 clocote. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare : 1/2 blat cacao insiropat-1/2 crema ciocolata-1/2 blat galben insiropat-frisca batuta spuma-visine-1/2 blat galben insiropat-1/2 crema ciocolata -1/2 blat cacao insiropat- imbracam in frisca batuta spuma-decor.

Dam tortul la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 2 ore, apoi il imbracam in frisca batuta spuma.

Taiem felii cu un cutit ascutit , trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

Mersi Geta Spatar pentru reteta . Este un tort delicios ! 🙂

 

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid Blat : 180 g unt 80% 150 g miere 150 g zahar 3 oua mari (sau 4 oua mici) 1 lgt bicarbonat 300 g faina   Crema : 450 ml smantana pentru frisca 30% 450 ml smantana acra, fermentata 30% 130 g zahar pudra vanilie   Mod de preparare Tort...

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11