Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom

 

Blat :

125 g unt

200 g zahar pudra cu aroma de vanilie

5 oua

150 g faina

50 g amidon alimentar

1 plic praf de copt (10 g)

 

Crema :

250 ml lapte

100 g zahar

esenta de vanilie

10 g gelatina granulata

4 lg rom

400 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

150 g gem de caise

 

Sirop :

2 lg zahar

150 ml lapte rece

 

Decor :

400 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

colorant alimentar albastru

bombonele colorate

 

Mod de preparare Tort cu frisca si rom :

       Blat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam cate 1 ou pe rand, mixand mereu, apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Coacem in tava mare de la aragaz, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius. Lasam sa se raceasca, apoi il feliem in 3.

       Sirop : caramelizam zaharul, apoi stingem cu laptele rece. Tinem pe foc pana se dizolva zaharul. Lasam sa se raceasca.

        Crema : intr-o cratita punem laptele si zaharul, pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam gelatina hidratata in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Adaugam apoi rom-ul. Lasam sa se raceasca, apoi amestecam cu smantana pentru frisca batuta spuma si amestecata cu 2 lg zahar pudra.

       Asamblare : tapetam o forma de cozonac cu folie alimentara, asezam 1 blat, il pensulam cu sirop rece, ungem cu gem de caise si punem jumatate din crema. Asezam al 2-lea blat insiropa, ungem cu gem si punem crema ramasa, apoi ultimul balt insiropat. acoperim cu folie alimentara si dam la frigider de seara pana dimineata.

A doua zi rasturnam invers tortul pe un platou si scoatem folia .

        Decor : smantana pentru frisca o mixam spuma, adaugam zaharul pudra. Imbracam tortul in frisca, lasand deoparte 2 linguri, pe care le amestecam cu putin colorant alimentar albastru. Decoram deasupra cu frisca albastra si cu bombonele colorate.

Tort cu frisca si rom

Feliem tortul si servim.

Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom

Tort cu frisca si rom

 

Un tort usor, pufos si nemaipomenit de bun !

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa :

Prajitura cu frisca si rom

 

Alte retete cu rom :

Potcoave cu stafide si rom

Bile cu rom

Prajitura cu crema de nuci si rom

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...