Tort cu foi de miere si nuci
Foi :
4 oua
un praf de sare
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
4 lg miere topita
2 lgt bicarbonat de sodiu
120 g nuci macinate
faina cat cuprinde (circa 600g)
Umplutura :
1200 g smantana
100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
160 g nuci macinate
zeama de lamaie
Decor :
100 g nuci macinate marginile de la foile coapte macinate
Mod de preparare :
Foi: Mixam intr-un castron ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul, adaugam apoi treptat mierea de albine , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie sau otet. Nucile macinate le adaugam apoi si la final faina treptat, pana obtinem un aluat mai nisipos.
Aluatul il cantarim apoi il impartim in 6 bile egale. Fiecare bila o intindem cu sucitorul pe hartia de copt, apoi cu o forma cu d=23 cm decupam, iar marginile obtinute le lasam in jurul cercului. Intepam cu furculita din loc in loc. Coacem foile in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, pana se rumenesc usor (circa 5 minute) deasupra.
Umplutura : amestecam toate ingredientele cu o lingura, apoi o impartim astfel incat sa ne ajunga crema intre foi si sa imbracam tortul. (lasam circa 1 cana de umplutura pentru a imbraca tortul).
Decor : Cu nucile macinate imbracam torul, iar deasupra asezam marginile ramase coapte macinate.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.casadex.ro/2014/02/reteta-simpla-de-tort-cu-foi-de-miere-si-nuca/
0 Comentarii