Tort cu crema de zahar ars

Caramel :

9 lg zahar

Crema de zahar ars :

800 ml lapte
6 oua
6 lg zahar
1 plic zahar vanilat

Blat :
4 oua
4 lg zahar
5 lg faina
2 lg ulei
esenta de vanilie

Decor :
300 ml smantana pentru frisca 35% grasime (LaDorna)
2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
bombonele de ciocolata

Mod de preparare :

       Caramel : in cratita in care vom coace tortul (d=23 cm), punem cele 7 lg de zahar si le caramelizam, apoi rotim cratita de mai multe ori pentru a se lipi caramelul de peretii cratitei, invartim sub jet de apa rece exteriorul  cratitei, de cateva ori.

       Crema : mixam ouale , adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat si  omogenizam; turnam compozitia peste zaharul caramelizat din cratita, printr-o sita.

Asezam cratita intr-o alta cratita mai mare in care am pus apa. Dam la cuptor pentru 30-35 de minute (pana se intareste crema) la 180 grade Celsius.

        Blat : mixam galbenusurile cu uleiul treptat si esenta de vanilie; albusuile le mixam spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam apoi galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina cernuta, amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia peste crema din cratita si dam la copt, pana se coace si blatul (cam 15-20 min.).

Lasam sa se raceasca , apoi rasturnam prajitura pe un platou, invers .

Decor : mixam smantana pentru frisca , apoi adaugam zaharul pudra.
Decoram cu frisca si cu bombonele sau fiecare dupa imaginatia lui 🙂

5 Comentarii

  1. Corina

    Aolio si vai de mine cum arataaaaa!!! Musai trebuie sa-l incerc, mai ales ca-mi place de mor crema de zahar ars 🙂

    Răspuns
  2. Licuta Marin

    Ce buun! Nu am mai mancat de mult crema de zahar ars! Pup!

    Răspuns
  3. Anonymous

    L-am facut in octombrie, de ziua lui Miru. Foarte bun! Iulia

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Decor Zahar Ars | Info Rtavelling - […] Download Image More @ miremirc.ro […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...