Tort cu crema de cafea
IMG_2780
Blat vanilie :
4 oua
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 g faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
 
Blat cacao :
4 oua
150 g zahar
1 lgt esenta rom
150 g faina
50 g cacao
1 plic praf de copt
un praf de sare
 
Crema cafea :
8 galbenusuri
300 g zahar
150 g faina
800 ml lapte rece
400 g unt (80-82% grasime)
6 lg ness
2 lg cacao
1 fiola rom
 
Glazura  ciocolata :
100 g ciocolata cu lapte
80 g ciocolata neagra (75 % cacao)
2 lg ness
30 g zahar pudra
40 ml lapte
100 g unt (80-82% grasime)
 
1 cana mare de cafea indulcita pentru insiropat blaturile
 
Mod de preparare :
       Blat vanilie : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
 
IMG_2663
IMG_2665
Turnam compozitia in forma (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cutor pentru circa 15 minute.  Dupa ce blatul s-a racit il taiem in 2.
 
IMG_2666
        Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, esenta de rom, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Coacem in aceeasi forma tapetata cu hartie de copt, circa 15 minute. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2.
 
IMG_2674
IMG_2676
IMG_2677
        Crema cafea :  galbenusurile le mixam cu zaharul. Separat, faina o amestecam treptat cu laptele rece, avand grija sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam in fir subtire peste galbenusurile spuma. Punem pe aburi (bain-marie), amestecan mereu pana cand crema se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara.
 
IMG_2678
IMG_2680
IMG_2684
IMG_2685
Untul de la temperature camerei il mixam putin, apoi adaugam ness-ul si pudra de cacao.
 
IMG_2686 IMG_2687
Omogenizam , apoi adagam cate o lingura din crema racita.
 
IMG_2688
IMG_2689
       Crema o impartim in 4.
 
       Ptr insiropat : facem o cana mare de cafea espresso indulcit , in care adaugam 4 lg de whisky.
 
        Asamblare : 1/2 blat vanilie insiropat- 1/4 crema- 1/2 blat cacao insiropat- 1/4 crema-1/2 blat cacao insiropat-1/4 crema- 1/2 blat vanilie insiropat-1/4 crema (imbracam tortul ).
 
IMG_2692
IMG_2694
Lasam tortul la frigider pentru 3 ore sau de seara pana dimineata.
       Glazura : punem ingredientele toate intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana obtinem glazura.
 
IMG_2699
Lasam glazura 1 minut sa se racoreasca, apoi imbracam tortul cu ea.
IMG_2700
Decoram dupa imaginatia fiecaruia. Eu am pus picaturi de frisca lichida, apoi cu o scobitoare am format stelute. In mijlocul stelutelor am pus cate o biluta argintie.
 
IMG_2703
IMG_2780
IMG_2753
IMG_2735
 
Un tort delicious !
Spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursa mea : http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-crema-de-cafea-13138.html
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1176
829
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest