Blat :
250 g unt (80-82%)
200 g zahar
6 oua
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
80 ml lapte
Crema banane :
4 banane mari coapte
160 g zahar pudra
4 lg zeama de lamaie
500 g mascarpone
10 g gelatina granulata
Jeleu capsuni :
600 g capsuni
100 g zahar
sucul stors de la 2 portocale
5 g gelatina granulata
Decor :
250 g mascarpone
2 lg lapte
2 lg zahar pudra
200 ml frisca lichida
100 g fulgi de migdale
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma untul, adaugam apoi zaharul, mixand circa 3, apoi incorporam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Compozitia o turnam in forma de tort (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute. facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, taiem capacul (care se formeaza), apoi blatul in 2.
Crema de banane : hidratam gelatin in 80 ml apa rece circa 10 minute. Terciuim bananele cu furculita, le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul pudra, apoi mascarponele. Gelatina o topim la microunde sau pe foc mic, fara sa o fierbem deoarece isi pierde proprietatile, iar in ea adaugam 2-3 lg din crema de mascarpone, apoi incorporam in toata crema. Omogenizam si lasam la frigider.
Jeleu de caspuni : capsunile le spalam si le taiem bucatele. Adaugam zahar peste ele si suc stors de portocale . Punem pe foc circa 20 de minute.Amestecam din cand in cand. Intre timp hidratam gelatina in 30 ml apa rece. Luam capsunile de pe foc si le lasam sa se racoreasca putin (cat sa ne arda putin la deget), apoi adaugam gelatina si amestecam pana se topeste . Lasam deoparte si incepem asamblarea prajiturii .
Asamblare : blat-jeleu de capsuni (10 min la frigider)- crema de banane si repetam inca o data. (sau putem taia blatul in 3 si atunci impartim crema si jeleul in 3). (la asamblarea torului folosim marginea detasabila a formei)
Dam la frigider de seara pana dimineata, apoi facem decorul. Pentru a scoate tortul, trecem cu un cutit de jur imprejurul formei.
Decor: mixam mascarponele putin, adaugam laptele si zaharul pudra. Separat mixam frisca spuma tare. Luam 3 lg de frisca si le amestecam cu mascarponele. Cu aceasta crema imbracam torul, iar cu frisca spuma decoram deasupra.
Spor la pregatit reteta !
Sursa : http://www.laurasava.ro/2015/02/20/tort-cu-crema-de-banane-si-capsuni/
0 Comentarii