Tort cu cocos si capsuni

IMG_9067Blat :
250 g unt
250 g zahar
6 oua
400 g faina
100 g cocos
1 plic praf de copt
5 lg lapte (sau lapte de cocos)

Crema :
250 g ciocolata alba
100 g ciocolata cu lapte
500 ml smantana pentru frisca

Sirop :
300 ml apa
4 lg zahar
70 ml lichior de cocos

gem de capsuni

Decor :
200 ml frisca
500 g capsuni

Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam untul putin, adaugam apoi zaharul (eu am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie), mixand cateva minute. Adaugam cate un ou pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. La final incorporam 5 linguri lapte de cocos (sau lapte ).

IMG_9005

IMG_9006

IMG_9007

Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma rotunda de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru circa 40 minute, la foc mediu.

IMG_9008

IMG_9009

Lasam blatul sa se raceasca, apoil il scoatem din forma si il taiem pe doua niveluri. Obtinem 3 blaturi .

Sirop : fierbem apa cu zaharul timp de 5 minute, dam de pe foc, lasam sa se racoreasca , apoi adaugam lichiorul de cocos (eu am folosit lichior Pina Colada ). Lasam siropul sa se raceasca .

Crema : smantana pentru frisca o mixam spuma. Peste ea turnam cate o lingura din ciocolata topita si racorita, mixand la viteza mica. La sfarsit adaugam si ciocolata cu lapte taiata bucatele mici.

IMG_9010

IMG_9011

Asamblare : blat insiropat – gem de capsuni – 1/3 crema – blat insiropat – gem de capsuni- 1/3 crema – blat insiropat – 1/3 crema.

IMG_9012

IMG_9019

Dam la frigider pentru circa 30 minute.

Decor : imbracam tortul in frisca batuta spuma, iar deasupra decoram cu bucatele de capsuni.

IMG_9020

IMG_9051

IMG_9067

IMG_9107

IMG_9136

Pofta buna !
Un tort absolut delicios ! Spor la incercat ! 🙂

Sursa : http://www.laurasava.ro/2012/05/02/tort-cu-capsuni-si-nuca-de-cocos/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
544
2742
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...

Pin It on Pinterest