Tort cu capsuni si ananas
Blat :
4 oua
30 ml apa fierbinte
150 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
200 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
Crema :
4 oua
200 g zahar
150 ml lapte
15 g gelatina granulata + 100 ml apa rece
600 ml smantana pentru frisca
200 g capsuni
200 g ananas
Sirop :
compot de ananas
Decor :
200 ml smantana pentru frisca
capsuni
Mod de preparare Tort cu capsuni si ananas :
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi apa fierbinte treptat, galbenusurile amestecate, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt cernute. Omogenizam cu o lingura. Coacem compozitia in forma de tort (d=25 cm), in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 2.
Crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 10-15 minute (eu am pus doar 10 g gelatina). Ouale le mixam cu zaharul pana isi tripleaza volumul, adaugam apoi laptele si punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand compozitia se ingroasa putin. Luam de pe foc, adaugam gelatina hidratata mai sus. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se racoreasca. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca cu smantana pentru frisca batuta spuma.
Din cele 200 g capsuni , taiem in 2 bucatile de capsuni cat sa acoperim marginile tortului. Restul capsunilor le taiem cubulete micic, la fel si ananasul le amestecam cu crema de mai sus.
Asamblare tort : 1/2 blat insiropat cu sucul din compotul de ananas-crema-1/2 blat insiropt.
Acoperim tortul cu folie alimentara si dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Rasturnam tortul pe un platou. Deasupra decoram cu frisca batuta si capsuni, ciocolata rasa…
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu ananas :
0 Comentarii