Tort cu capsuni, iaurt si piscoturi

Ingrediente :

200 ml frisca lichida

500 ml iaurt (4%)

3 oua

150 g zahar

esenta de vanilie

15 g gelatina granulata

200 g piscoturi

300 g capsuni

 

Decor :

100 ml frisca lichida

bomboane cu rom

ciocolata alba

capsuni

 

Mod de preparare :

Hidratam gelatina in 80 ml apa rece circa 10 minute.

Intr-un castron mixam spuma frisca, adaugam apoi iaurtul (amestecam cu un tel), galbenusurile pe rand, esenta de vanilie, zaharul, apoi albusurile mixate spuma cu un praf de sare, iar la urma gelatina topita (dupa ce s-a hidratat o punem la microunde circa 15 secunde sau pe foc mic, amestecand mereu, fara sa dea in clocot) . Omogenizam cu un tel.

 Asamblare : o forma rotunda (d=24 cm) o tapetam cu folie alimentara sau nu si asezam un strat de crema, bucatele de capsuni, piscoturi, apoi crema, bucatele de capsuni, piscoturi si ultimul strat este de crema. Piscoturile nu trebuie insiropate.

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi il rasturnam pe un platou si il decoram.

 

Un super delicios tort si super rapid ! Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : http://veresnicusor.com/dulciuri/tort-de-iaurt-cu-piscoturi.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...