Ingrediente :
200 ml frisca lichida
500 ml iaurt (4%)
3 oua
150 g zahar
esenta de vanilie
15 g gelatina granulata
200 g piscoturi
300 g capsuni
Decor :
100 ml frisca lichida
bomboane cu rom
ciocolata alba
capsuni
Mod de preparare :
Hidratam gelatina in 80 ml apa rece circa 10 minute.
Intr-un castron mixam spuma frisca, adaugam apoi iaurtul (amestecam cu un tel), galbenusurile pe rand, esenta de vanilie, zaharul, apoi albusurile mixate spuma cu un praf de sare, iar la urma gelatina topita (dupa ce s-a hidratat o punem la microunde circa 15 secunde sau pe foc mic, amestecand mereu, fara sa dea in clocot) . Omogenizam cu un tel.
Asamblare : o forma rotunda (d=24 cm) o tapetam cu folie alimentara sau nu si asezam un strat de crema, bucatele de capsuni, piscoturi, apoi crema, bucatele de capsuni, piscoturi si ultimul strat este de crema. Piscoturile nu trebuie insiropate.
Dam tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi il rasturnam pe un platou si il decoram.
Un super delicios tort si super rapid ! Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa : http://veresnicusor.com/dulciuri/tort-de-iaurt-cu-piscoturi.html
0 Comentarii