Blat :
6 oua
6 lg zahar
7 lg faina
1 lgt praf de copt
un praf de sare
3 lg ulei
Crema :
500 g branza de vaci grasa
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 ml smantana pentru frisca
100 g stafide aurii
1 lgt coaja portocala rasa
2 lgt coaja lamaie rasa
20 g gelatina granulata ( 2 pliculete )
200 ml vin alb dulce
1 compot de fructe
3 lg rom
Decor:
400 ml smanatana pentru frisca
3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
cirese confiate
Mod de preparare :
Blat : intr-un bol mixam ouale cu zaharul si sarea, pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara (d=35*24 cm sau pentru un tort mai inalt 20×30 cm) sau intr-o forma de tort rotunda cu d=28 (sau d =25 cm pentru un tort mai inalt). Dam la cuptor pentru 20-25 minute; facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem si il taiem in 2 pe orizontala; cu sucul din compot insiropam ambele parti.
Crema : mixam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat coaja rasa de portocala si lamaie, stafidele inmuiate in rom circa 40 minute si stoarse, fructele stoarse si ele de suc, vinul, cele 3 linguri de rom iar la sfarsit adaugam gelatina (lasata la hidratat 10 minute si apoi topita pe foc mic sau la microunde, fara sa o dam in clocot); toate aceste ingrediente se amesteca pentru omogenizare, se amesteca cu frisca batuta spuma tare si se intinde intre cele 2 blaturi.
Dam la frigider tortul de seara pana dimineata sau cel putin pentru 3 ore.
Putem folosi o tava cu margini detasabile pentru a scoate prajitura mai usor sau o forma normala si rasturnam prajitura invers si o decoram cu frisca.
Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare, amestecata cu zaharul pudra si decoram cu cirese confiate si bilute colorate de zahar..
Se feliaza si se serveste. Va doresc sa-l incercati pentru ca se face repede este racoros si foarte gustos si nu are cum sa nu iasa 😛
Spor la prajiturit ! 🙂
Excelent!!!
Foarte fain arata. Si cred ca e delicios!
Cred ca are un gust aparte!!