Tort cu alune de padure
Tort cu alune de padure (sau Torta di nocciole )

Aluat :
140 g unt moale
200 g zahar pudra
6 oua
2 lg faina cernuta
200 g ricotta
200 g alune de padure prajite
3 lgt zeama de lamaie

Citeste mai mult … >>>

Glazura :
7 lg gem de caise
2 l apa
50 g ciocolata neagra rasa

Decor : 
alune de padure prajite

Pentru servit :
250 g mascarpone
2 lg miere de albine

Mod de preparare :
Aluat : Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu 100 g zahar pudra ( jumatate din cantitate ), adaugam apoi treptat galbenusurile de ou, omogenizand bine dupa fiecare. Incorporam faina cernuta, ricotta (separat, intr-un vas mic se bate ricotta cu furculita ), alunele de padure prajite (prajite intr-o cratita pe foc mic si amestecand mereu, sa nu se arda ) si sfaramate mai mare, iar la final zeama de lamaie.

Separat, mixam albusurile spuma tare, adaugam apoi zaharul pudra ramas. mixand pana se intareste spuma si adaugam peste aluatul cu alune prajite. Omogenizam, cu ajutorul unei linguri, prin rasturnare, cu miscari de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa aluatul.

Compozitia obtinuta o rasturnam intr-o forma de tort (d=23 cm), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea : daca scobitoarea iese curata din aluat, inseamna ca este copt .

Lasam tortul in foma sa se raceasca, apoi il scoate si il asezam pe o farfurie.

 Glazura : amestecam gemul de casise cu apa, apoi cu ajutorul blenderului vertical pasam bine si punem pe foc mic, pana cand gemul primeste o consistenta omogena, usor fluida.

Glazura o intindem peste tortul rece si o lasam din nou la rece, apoi radem 50 g ciocolata neagra deasupra.

 Decor : cateva alune de padure prajite.
Pentru servit : tortul il feliem si il servim alaturi de mascarpone amestecat cu miere.

Pofta buna ! 🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Simona

    Tare bine arata!! Fur o feliuta!!

    Răspuns
  2. Cristina

    Imi plac toate deserturile cu nuca, iar acesta este chiar apetisant!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4