Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

2,5 lg ulei

5 lg faina

2 lg cacao

1 lgt praf de copt

esenta de rom

 

Insiropat blat :

1/2 cana lapte cald

1 lg Nesquik

 

Crema ciocolata cu lapte :

200 g ciocolata cu lapte

400 ml smantana pentru frisca

4 g gelatina granulata

 

 

Crema ciocolata alba :

200 g ciocolata alba

400 ml smantana pentru frisca

6 g gelatina granulata

 

Crema imbracat tortul :

200 ml smantana pentru frisca

150 g crema de branza (Philadelphia, Almette cu smantana…)

2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Glazura :

100 g ciocolata neagra (50%)

10 lg smantana pentru frisca

ornamente de ciocolata

 

Mod de preparare Tort cu 2 feluri de ciocolata :

Blat cacao : albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile amestecate treptat cu uleiul, ca la maioneza si esenta de rom, mixam usor, iar la urma adaugam faina, pudra de cacao si praful copt, cernute. Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in forma rotunda (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece, il taiem in 3. Eu l-am taiat in 2. Cred ca e mai ok un blat din 6 oua, deoarece este cam multa crema, dar oricum este un mega delicios tort.

Crema ciocolata cu lapte :

Gelatina o hidratam in putin apa, circa 10 minute, apoi o topim la microunde cateva secunde fara sa o fierbem, doar cat sa se topeasca granulele. Se poate topi si pe foc mic.

200 ml smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara , pe foc mic, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata bucateleL lasam cateva minute, apoi amestecam pentru omogenizare. La urma adaugam gelatina hidratata si topita si amestecam bine. Crema o lasam sa se raceasca , apoi o dam la frigider de seara pana dimineata.

Asa arata crema scoasa din frigider.

200 ml smantana pentru frisca ramasa o mixam cat sa prinda consistenta. Crema rece o mixam putin si pe ea si in ea adaugam in 3 transe din frisca batuta.

Crema ciocolata alba : procedam la fel ca si la crema de mai sus.

Asamblare tort : 1/2 blat insiropat – crema ciocolata cu lapte-1/2 blat insiropat – crema ciocolata alba.

Crema imbracat tortul : smantana pentru frisca o mixam cat sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie si crema de branza amestecata putin cu o lingura. Mixam cele 3 ingrediente pana obtinem o crema pufoasa , cu care vom imbraca tortul .

Glazura :

Ciocolata neagra bucatele impreuna cu smantana pentru frisca le punem intr- o craticioara cu fund dublu de inox, pe foc mic pana se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca, apoi o intindem pe deasupra tortului. Deasupra decoram cu ornamente de ciocolata.

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit ascutit.

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Tort cu 2 feluri de ciocolata

Spor la prajiturit !! 🙂

Pentru cine doreste : https://www.youtube.com/watch?v=CyIgrjLDA_I

 

Sursa mea de inspiratie :

Tort cu 2 feluri de ciocolata

 

 

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Bogdan

    Cu siguranta-i delicios, parca-i simt aroma!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid

Tort Medovik rapid Blat : 180 g unt 80% 150 g miere 150 g zahar 3 oua mari (sau 4 oua mici) 1 lgt bicarbonat 300 g faina   Crema : 450 ml smantana pentru frisca 30% 450 ml smantana acra, fermentata 30% 130 g zahar pudra vanilie   Mod de preparare Tort...

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10