Tort cu 2 feluri de ciocolata

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

2,5 lg ulei

5 lg faina

2 lg cacao

1 lgt praf de copt

esenta de rom

Insiropat blat :

1/2 cana lapte cald

1 lg Nesquik

Crema ciocolata cu lapte :

200 g ciocolata cu lapte

400 ml smantana pentru frisca

4 g gelatina granulata

Crema ciocolata alba :

200 g ciocolata alba

400 ml smantana pentru frisca

6 g gelatina granulata

Crema imbracat tortul :

200 ml smantana pentru frisca

150 g crema de branza (Philadelphia, Almette cu smantana…)

2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Glazura :

100 g ciocolata neagra (50%)

10 lg smantana pentru frisca

ornamente de ciocolata

Mod de preparare :

Blat cacao : albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile amestecate treptat cu uleiul, ca la maioneza si esenta de rom, mixam usor, iar la urma adaugam faina, pudra de cacao si praful copt, cernute. Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in forma rotunda (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece, il taiem in 3. Eu l-am taiat in 2. Cred ca e mai ok un blat din 6 oua, deoarece este cam multa crema, dar oricum este un mega delicios tort.

Crema ciocolata cu lapte :

Gelatina o hidratam in putin apa, circa 10 minute, apoi o topim la microunde cateva secunde fara sa o fierbem, doar cat sa se topeasca granulele. Se poate topi si pe foc mic.

200 ml smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara , pe foc mic, pana incepe sa fiarba; luam de pe foc si adaugam ciocolata bucateleL lasam cateva minute, apoi amestecam pentru omogenizare. La urma adaugam gelatina hidratata si topita si amestecam bine. Crema o lasam sa se raceasca , apoi o dam la frigider de seara pana dimineata.

Asa arata crema scoasa din frigider.

200 ml smantana pentru frisca ramasa o mixam cat sa prinda consistenta. Crema rece o mixam putin si pe ea si in ea adaugam in 3 transe din frisca batuta.

Crema ciocolata alba : procedam la fel ca si la crema de mai sus.

Asamblare tort : 1/2 blat insiropat – crema ciocolata cu lapte-1/2 blat insiropat – crema ciocolata alba.

Crema imbracat tortul : smantana pentru frisca o mixam cat sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie si crema de branza amestecata putin cu o lingura. Mixam cele 3 ingrediente pana obtinem o crema pufoasa , cu care vom imbraca tortul .

Glazura : ciocolata neagra bucatele impreuna cu smantana pentru frisca le punem intr- o craticioara cu fund dublu de inox, pe foc mic pana se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca, apoi o intindem pe deasupra tortului. Deasupra decoram cu ornamente de ciocolata.

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit ascutit.

Spor la prajiturit !! 🙂

Pentru cine doreste : https://www.youtube.com/watch?v=CyIgrjLDA_I

Sursa

1 Comentariu

  1. Bogdan

    Cu siguranta-i delicios, parca-i simt aroma!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...