Tort Bounty

Bezea cocos:
9 albusuri
un praf de sare
300 g zahar
210 g cocos
1,5 lg faina (sau amidon alimentar)
Crema :
11 galbenusuri
120 g zahar
60 ml lapte
300 g ciocolata neagra (75% cacao)
300 g unt (80-82%)
Mod de preparare Tort Bounty :
Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam treptat zaharul, mixand circa 15-20 minute. Cu o lingura amestecam cocos-ul amestecat cu faina, cu albusurile, cu miscari circulare prin rasturnare. Compozitia o turnam in forma (30*40 cm) tapetata cu hartie de copt apoi o coacem in cuptorul preincalzit , la 130 grade Celsius, timp 30 minute .Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi o taiem pe lungime in 3 fasii.
Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele si punem pe baie de aburi circa 12 minute, pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele (eu am topit-o ). Omogenizam si lasam cream sa se raceasca.
Untul de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate o lingura din crema de ciocolata .
Asamblare : crema o impartim in 4. Cele 3 foi de bezea le ungem cu crema si cu a patra parte de crema ramasa imbracam marginile tortului.
Punem tortul la grigider pentru minim 3-4 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem si servim.
Este un tort excelent, care se apropie relativ bine de ciocolata Bounty ca si gust. 🙂
Spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa : http://palachinkablog.com/bounty-cake/
Please follow and like us:
0 Comentarii