Tort alb

 

IMG_2945-1024x682

Bezea :

6 albusuri

225 g zahar

1/2 lgt otet

 

Crema :

6 galbenusuri

6 lg zahar

1 plic zahar vanilat

2 lg faina

150 ml lapte rece

150 g unt

200 ml frisca lichida

125 g nuci macinate

 

Decor :

400 ml frisca lichida

 

Mod de preparare :

Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi cate 2 linguri de zahar , mixand pana se topeste, apoi inca 2 si tot asa pana incorporam tot zaharul. La final adaugam otetul picatura cu picatura, mixand mereu. Trebuie sa obtinem o bezea tare, pe care o intindem cu grija intr-o forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt.

IMG_2882

IMG_2883

IMG_2884

Introducem bezeaua in cuptorul preancalzit , la foc mic, timp de 20-30 minute, dupa care inchidem aragazul si lasam bezeaua in cuptor inca 30 minute. Atentie sa nu se arda.

IMG_2886

Crema : intr-o craticioara mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Peste ele adaugam faina dizolvata in laptele rece, apoi punem pe foc mic craticioara, amestecand mereu , pana cand crema se ingroasa. O lasam sa se raceasca.

IMG_2878

IMG_2880

Untul de la temperature camerei il mixam putin, iar peste el adaugam cate o lingura din crema racita.

IMG_2888

Peste aceasta crema adaugam frisca batuta spuma. Compozitia o impartim in 2. O parte ramane galbena, iar o parte o amestecam cu nucile macinate.

IMG_2889 IMG_2890

Asamblare : bezea- crema cu nuci – crema galbena- frisca batuta spuma.

IMG_2894

IMG_2904

IMG_2945

IMG_2970

Spor la incercat acest tort pentru ca este absolut delicious ! 🙂

 

Sursa mea : Geta Spatar , careia ii multumesc (din nou, pentru ca imi furnizeaza retete :D)

!

5 Comentarii

  1. gaby_d

    Divin!!! E fix pe gustul meu!
    La multi ani Mirelutzo!

    Răspuns
  2. Mihaela

    Bezeaua, dragostea mea ! Cred ca este minunat! O sa raman cu gandul la el pana mai slabesc !

    Răspuns
  3. Rocsy Ciobanu

    La multi ani! Cred ca se topeste in gura nu alta!

    Răspuns
  4. TeoBucatar

    Foarte frumos si cu siguranta un deliciu!
    La multi ani!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...