Bezea :
6 albusuri
225 g zahar
1/2 lgt otet
Crema :
6 galbenusuri
6 lg zahar
1 plic zahar vanilat
2 lg faina
150 ml lapte rece
150 g unt
200 ml frisca lichida
125 g nuci macinate
Decor :
400 ml frisca lichida
Mod de preparare :
Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi cate 2 linguri de zahar , mixand pana se topeste, apoi inca 2 si tot asa pana incorporam tot zaharul. La final adaugam otetul picatura cu picatura, mixand mereu. Trebuie sa obtinem o bezea tare, pe care o intindem cu grija intr-o forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt.
Introducem bezeaua in cuptorul preancalzit , la foc mic, timp de 20-30 minute, dupa care inchidem aragazul si lasam bezeaua in cuptor inca 30 minute. Atentie sa nu se arda.
Crema : intr-o craticioara mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Peste ele adaugam faina dizolvata in laptele rece, apoi punem pe foc mic craticioara, amestecand mereu , pana cand crema se ingroasa. O lasam sa se raceasca.
Untul de la temperature camerei il mixam putin, iar peste el adaugam cate o lingura din crema racita.
Peste aceasta crema adaugam frisca batuta spuma. Compozitia o impartim in 2. O parte ramane galbena, iar o parte o amestecam cu nucile macinate.
Asamblare : bezea- crema cu nuci – crema galbena- frisca batuta spuma.
Spor la incercat acest tort pentru ca este absolut delicious ! 🙂
Sursa mea : Geta Spatar , careia ii multumesc (din nou, pentru ca imi furnizeaza retete :D)
!
Divin!!! E fix pe gustul meu!
La multi ani Mirelutzo!
La multi ani Gaby ! 🙂
Bezeaua, dragostea mea ! Cred ca este minunat! O sa raman cu gandul la el pana mai slabesc !
La multi ani! Cred ca se topeste in gura nu alta!
Foarte frumos si cu siguranta un deliciu!
La multi ani!