Ingrediente :
500 g piscoturi
4 oua
160 g zahar pudra
500 g Mascarpone
200 ml smantana pentru frisca (35%)
500 ml cafea espresso tare indulcita
50 ml cognac sau lichior de cafea
2-3 lg cacao
Mod de preparare :
Pregatim o cafea espresso tare. O lasam sa se raceasca apoi adaugam zahar dupa gust si cognac-ul.
Intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam apoi Mascarponele, albusurile spuma si smantana pentru frisca batuta spuma.
O forma dreptunghiulara 20*30 cm o tapetam cu folie alimentara. Asezam un strat de crema, pudram cu cacao, un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi crema, cacao, piscoturi insiropate, crema, cacao si piscoturi insiropate care vor fi ultimele. Avem deci 3 straturi de piscoturi unse cu crema. Dam tava la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi o rasturnam pe un platou , scoatem folia alimentara si pudram cacao deasupra.
Super gustos ! Sper sa va placa reteta mea 🙂
Spor la prajiturit !!!
arata apetisant!felicitari!
multumesc 🙂
reteta aceasta o am si eu la tiramisu,o recomand cu incredere,foarte delicioasa