Tiramisu cu frisca

DSC_0195

Ingrediente :

500 g piscoturi

4 oua

160 g zahar pudra

500 g Mascarpone

200 ml smantana pentru frisca (35%)

500 ml cafea espresso tare indulcita

50 ml cognac sau lichior de cafea

2-3 lg cacao

Mod de preparare :

Pregatim o cafea espresso tare. O lasam sa se raceasca apoi adaugam zahar dupa gust si cognac-ul.
Intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam apoi Mascarponele, albusurile spuma si smantana pentru frisca batuta spuma.

DSC_0103 DSC_0104 DSC_0105 DSC_0106

 

O forma dreptunghiulara 20*30 cm o tapetam cu folie alimentara. Asezam un strat de crema, pudram cu cacao, un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi crema, cacao, piscoturi insiropate, crema, cacao si piscoturi insiropate care vor fi ultimele. Avem deci 3 straturi de piscoturi unse cu crema. Dam tava la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi o rasturnam pe un platou , scoatem folia alimentara si pudram cacao deasupra.

DSC_0107 DSC_0180 DSC_0189

DSC_0195

Super gustos ! Sper sa va placa reteta mea  🙂

Spor la prajiturit !!!

3 Comentarii

  1. Anonymous

    reteta aceasta o am si eu la tiramisu,o recomand cu incredere,foarte delicioasa

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura bomboane Raffaello Mod de preparare :...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura Decor : afine, zmeura Mod de preparare : Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml smantana pentru frisca 35% 250 ml lapte...