Ingrediente :
1 kg mere
zeama de la 1/2 lamaie
200 g zahar
160 g unt
esenta de vanilie
4 lg zahar pudra
1 lg scortisoara
400 g aluat foietaj
Mod de preparare :
Curatam merele de coaja, le taiem in 4 si scoatem semintele. Peste mere stoarcem zeama de la 1/2 lamaie.
Caramelizam zaharul, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Amestecam bine. Acest caramel il turnam in forma de tarta (d=26 cm).
Peste caramelul din forma de tarta asezam merele taiate, cu scobitura in sus. Presaram zaharul pudra si praful de scortisoara, apoi dam la cuptor pentru 30-35 de minute.
Dupa ce au trecut cele 35 de minute, scoatem din cuptor merele, asezam deasupra lor aluatul frantuzesc (intepam din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla) si dam din nou la cuptor pana se rumeneste aluatul. (circa 15-20 minute). Dupa ce scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca cam putin (10-15 minute), o rasturnam invers pe un platou. Lasam sa se raceasca si putem servi.
Din pacate nu am poza cu tarta intreaga coapta si rasturnata invers, deoarece am lipsit de acasa si sotiorul meu a reusit sa taie tarta…si sa o pape 😀
Pofta buna ! Este un deliciu ! 🙂
Pentru mine este foarte buna!
Aluatul frantuzesc este cel folosit la foile de cremes?
Desi am tot vazut si auzit de acest tarte tatin, inca n-am apucat sa incerc…arata f apetisant!
Weekend placut, pupici!
Anonim : foile de cremes sunt diferite de foile de foietaj.