Tarta Tatin
Despre aceasta reteta : 
     ”  La inceputul sec. al XX-lea surorile Tatin aveau un hotel si un restaurant in Lamotte-Beuvron. Intr-o zi aglomerata, una dintre surori a realizat in ultima clipa ca nu aveau desert. In graba a decis sa faca o placinta cu mere. A acoperit repede o tava unsa cu zahar si mere si le-a copt. Dandu-si seama ca uitase aluatul, a acoperit merele cu aluat de placinte ! Inainte de a o servi a intors placinta pe o farfurie de desert pentru a servi clientul. Sclipire de geniu ! Merele aveau un gust unic.
       Revenit dupa o sedere in Sologne, un bucatar de la Maxim’s a inclus in meniu tarta pe care domnisoara Tatin o crease. Recunoasterea internationala a primit-o din partea lui Curnovsky, un degustator rafinat. ”       (1.000 de retete – Deserturi)

Citeste mai mult … >>>

Ingrediente :
1 kg mere
zeama de la 1/2 lamaie

200 g zahar
160 g unt
esenta de vanilie

4 lg zahar pudra

1 lg scortisoara

400 g aluat foietaj

Mod de preparare :
Curatam merele de coaja, le taiem in 4 si scoatem semintele. Peste mere stoarcem zeama de la 1/2 lamaie.

Caramelizam zaharul, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Amestecam bine. Acest caramel il turnam in forma de tarta (d=26 cm).

Peste caramelul din forma de tarta asezam merele taiate, cu scobitura in sus. Presaram zaharul pudra si praful de scortisoara, apoi dam la cuptor pentru 30-35 de minute.

 

Dupa ce au trecut cele 35 de minute, scoatem din cuptor merele, asezam deasupra lor aluatul frantuzesc (intepam din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla) si dam din nou la cuptor pana se rumeneste aluatul. (circa 15-20 minute). Dupa ce scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca cam putin (10-15 minute), o rasturnam invers pe un platou. Lasam sa se raceasca si putem servi.

 

Din pacate nu am poza cu tarta intreaga coapta si rasturnata invers, deoarece am lipsit de acasa si sotiorul meu a reusit sa taie tarta…si sa o pape 😀

 
 
 

Pofta buna ! Este un deliciu ! 🙂

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Anonymous

    Aluatul frantuzesc este cel folosit la foile de cremes?

    Răspuns
  2. Delicious Flavours

    Desi am tot vazut si auzit de acest tarte tatin, inca n-am apucat sa incerc…arata f apetisant!
    Weekend placut, pupici!

    Răspuns
  3. Mirela Goleanu

    Anonim : foile de cremes sunt diferite de foile de foietaj.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4