Tarta cu budinca si capsuni
IMG_8280
 
Blat:
4 oua
4 lg zahar
2 lg ulei
5 lg faina
 
Sirop :
suc din compot
 
Budinca de vanilie :
1 plic budinca de vanilie (40 g)
400 ml lapte
4 lg zahar
 
Decor :
600 g capsuni proaspete
1 plic tort gelee transparent 
 
Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, uleiul treptat, iar la final faina o incorporam cu ajutorul unei linguri. Turnam compozitia intr-o forma de tarta si coacem .
 
IMG_8245
IMG_8246
IMG_8248
IMG_8251
 
       Rasturnam blatul pe un platou.
       Budinca de vanilie : pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind 350 ml lapte si 4 lg zahar. Dupa ce luam budinca de pe foc, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatul rece si insiropat cu suc din compot. 
 
IMG_8255
 
       Peste budinca calda asezam jumatati de capsuni.
 
IMG_8256
 
       Decor : jeleul transparent il pregatim conform instructiunilor de pe plic, apoi il turnam peste capsuni.
 
IMG_8271
 
       Lasam tarta la frigider pentru circa 2 ore, apoi o servim langa o portie de frisca (cine doreste…).
 
IMG_8280
IMG_8288 IMG_8294
 
O tarta rapida, delicioasa si usoara ! Spor la gatit ! 🙂
 
p.s. : putem folosi orice fel de budinca si orice fel de fructe (din compot sau proaspete) , deoarece tarta este la fel de buna. 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...