Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

Crusta :

300 g biscuiti Oreo

100 g unt

 

Blat umed :

50 g unt

100 g ciocolata neagra (52%)

3 oua

4 lg zahar

1 fiola esenta de vanilie

 

Crema :

3 galbenusuri

4 lg zahar

300 ml lapte

1 plic budinca ciocolata (40 g)

1 lg amidon

100 g ciocolata neagra (52%)

150 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

250 ml smantana pentru frisca

1-2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

biscuiti Oreo sfaramati sau macinati

 

Mod de preparare Mississippi mud pie :

Crusta : biscuitii macinati ii amestecam cu untul topi . tapetam fundul unei forme rotunde (d=23 cm) cu ei. Lasam deoparte.

Blat umed : ciocolata si untul le topim, apoi lasam sa se racoresac. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul si esenta de vanilie, apoi aadaugam compozitia de mai sus racorita, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia o turnam peste crusta de biscuiti, apoi dam forma la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 30 minute. Lasam sa se raceasca.

Asa arata dupa ce s-a racit .

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi adaugam putin lapte. Restul de lapte il amestecam cu praful de budinca si amidonul; peste el punem galbenusurile de mai sus, apoi ciocolata tocata. Punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa.

Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam la racit. Frisca o mixam spuma cu zaharul pudra si o adaugam peste crema racita bine.

Crema o intindem peste blatul umed copt si racit.

Glazura : mixam spuma smantana pentru frisca, adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie. Frisca o intindem peste crema.

Punem la frigider de seara pentru 3 ore, apoi putem servi. Daca facem seara prajitura, dimineata punem frisca batuta.

Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete asemanatoare :

Tort cu multa ciocolata

Tort de ciocolata si mascarpone

Tort de ciocolata, biscuiti si capsuni

 

 

 

2 Comentarii

  1. Anunturi Gratuite

    Pe cat de nemaipomenit arata, pe atat de buna este!!!

    Reteta respectata cu strictete iar rezultatul a fost pe masura, foarte gustos!

    Multumesc

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca Blat : 2 galbenusuri 4 albusuri 125 g zahar 150 g faina 3 g praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mousse ricotta si frisca : 2 galbenusuri 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 16 g gelatina granulata (sau 8 foi) 500 g ricotta 400 ml...