Mississippi mud pie
Crusta :
300 g biscuiti Oreo
100 g unt
Blat umed :
50 g unt
100 g ciocolata neagra (52%)
3 oua
4 lg zahar
1 fiola esenta de vanilie
Crema :
3 galbenusuri
4 lg zahar
300 ml lapte
1 plic budinca ciocolata (40 g)
1 lg amidon
100 g ciocolata neagra (52%)
150 ml smantana pentru frisca
Glazura :
250 ml smantana pentru frisca
1-2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Decor :
biscuiti Oreo sfaramati sau macinati
Mod de preparare Mississippi mud pie :
Crusta : biscuitii macinati ii amestecam cu untul topi . tapetam fundul unei forme rotunde (d=23 cm) cu ei. Lasam deoparte.
Blat umed : ciocolata si untul le topim, apoi lasam sa se racoresac. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul si esenta de vanilie, apoi aadaugam compozitia de mai sus racorita, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia o turnam peste crusta de biscuiti, apoi dam forma la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 30 minute. Lasam sa se raceasca.
Asa arata dupa ce s-a racit .
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi adaugam putin lapte. Restul de lapte il amestecam cu praful de budinca si amidonul; peste el punem galbenusurile de mai sus, apoi ciocolata tocata. Punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa.
Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam la racit. Frisca o mixam spuma cu zaharul pudra si o adaugam peste crema racita bine.
Crema o intindem peste blatul umed copt si racit.
Glazura : mixam spuma smantana pentru frisca, adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie. Frisca o intindem peste crema.
Punem la frigider de seara pentru 3 ore, apoi putem servi. Daca facem seara prajitura, dimineata punem frisca batuta.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete asemanatoare :
Tort cu multa ciocolata
Tort de ciocolata si mascarpone
Tort de ciocolata, biscuiti si capsuni
Pe cat de nemaipomenit arata, pe atat de buna este!!!
Reteta respectata cu strictete iar rezultatul a fost pe masura, foarte gustos!
Multumesc
Multumesc si eu ! 🙂