Ingrediente :
500 g carne vita (sau amestec porc si vita)
50 g pancetta (sunca uscata dar neafumata)
1 ceapa medie
1 morcov
50 ml vin alb
2 lg ulei
2 lg unt
400 g pulpa rosii Cirio
sare
piper
oregano
un varf cutit de scortisoara
un varf cutit de nucsoara macinata
Mod de preparare :
Intr-o craticioara punem uleiul si untul sa se incinga pe foc, apoi adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras pe razatoarea mare. Calim timp de 10 minute.
Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea macinata cu pancetta .
Omogenizam si lasam pe foc cam 5 minute, pana se albeste carnea si se evapora sucul care-l lasa carnea, apoi stingem cu vinul alb si lasam pana se evapora .
Adaugam pulpa de rosii si amestecul de condimente.
Omogenizam si mai lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul. trebuie amestecat din cand in cand, pentru a nu se prinde de fundul cratitei carnea.
Sosul ragu il putem folosi la diferite paste, la canellonni, lasagna etc.
0 Comentarii