Turtite simple



Ingrediente :
600 g faina
25 g drojdie proaspata
1 lgt rasa sare
1 lgt zahar
6 lg ulei de masline
300 ml lapte caldut (sau apa calduta)

Mod de preparare : 
    Maia: amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, uleiul de masline, maia-ua si laptele caldut (sau apa calduta) treptat.

Framantam bine aluatul si lasam la dospit 1 ora.

Rasturnam aluatul pe masa pe care am presarat faina si il impartim in 2. Fiecare parte o facem sul si din el taiem, cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, rondele, pe care le intindem cu mainile si le asezam intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic. Daca focul e prea mare, riscam sa se arda.
Eu am facut si cateva turtite cu telemea.

Simple, hranitoare si foarte sanatoase. Fiecare le poate servi cum doreste : cu o cana cu lapte, cu miere , cu telemea si castraveti etc.

Trebuie sa le incercati neaparat ! Pofta buna !

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

5 Comentarii

  1. Licuta Marin

    Imi plac turtitele de casa!!!Buuune tare!Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4