Sarailie

Sarailie

Sarailie

 

Ingrediente :

400 g foi de placinta
ulei
apa
 
Umplutura :
300 g nuci macinate
6 lg zahar
2 lgt scortisoara
 
Sirop :
500 ml apa
300 g zahar
esenta de vanilie
coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
1 lg rom
 
Mod de preparare Sarailie :
 
Foile de placinta le taiem pe orizontala, apoi pe verticala, obtinand 4 dreptunghiuri. Foile pe care nu le folosim le tinem acoperite cu folia in care au fost cumparate, pentru a nu se usca .
 
IMG_6970
 
       Luam cate o foaie de placinta , o pensulam cu apa, peste ea asezam cea de a doua foaie, o pensulam cu apa si apoi o stropim cu putin ulei. Presaram nucile macinate amestecate cu zaharul si scortisoara, asezam betigasul de frigarui , apoi rulam in jurul lui. Marginile le aducem spre interior, apoi scoatem betisorul si asezam Sarailia in tava tapetata cu hartie de copt. Repetam pana terminam foile si nucile. Lasam 2-3 linguri de nuci pentru a presara peste sarailia coapta si racita. Mie mi-au incaput la fix intr-o tava 20*30 cm. Sarailiile le ungem cu ulei , apoi le dam la cuptor, pana se rumenesc usor deasupra.
 
IMG_6972
IMG_6973
IMG_6974
        Sirop: punem apa si zaharul intr-o craticioara, pe foc; dupa ce incepe sa clocoteasca lasam pe foc circa 10 minute, pana se leaga siropul.  Luam deoparte si punem zeama de lamaie, rom-ul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Siropul il turnam peste Sarailia fierbinte, apoi acoperim tava cu un prosop umed, circa 30 minute. 
 
Sarailie
 

Sarailie

 

Sarailie

 
 
 
 
 Este reteta mea de baclava , foarte putin modificata : https://miremirc.ro/2011/04/12/baclava/.
Spor la pregatit reteta ! 🙂
Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10