Rum Baba (de post)
IMG_3105
 
Aluat :
300 g faina
25 g drojdie proaspata
165 ml apa minerala carbogazoasa
45 ml ulei
1 lg zeama de lamaie
1 lg esenta de vanilie
50 g zahar
un praf de sare
coaja rasa de la 1 lamaie
 Citeste mai mult … >>>
Sirop :
300 g zahar
500 ml apa
coaja rasa de la 1/2 lamaie
rom (dupa gust)
Decor :
gem de caise
ulei pentru uns formele
faina
Mod de preparare :
  Aluat : cernem faina intr-un castron, adaugam peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Lasam la crescut timp de 10 minute, apoi incorporam uleiul, praful de sare si coaja rasa de la 1 lamaie. Framantam un aluat care se va lipi putin de maini.
 
 
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (cam 40 minute).
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 12 bucati. Aceste bucati de aluat le vom asezam in forme de briose sau forme speciale pentru „rum baba” (pentru cine le are), unse cu putin ulei si tapetata cu faina. Lasam aluatul sa creasca pentru inca 30 minute, apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute. Facem testul cu scobitoarea.
 
 
 
Cat timp tava a stat la cuptor, pregatim siropul : caramelizam zaharul, apoi il stingem cu apa. lasam pe foc pana se topeste tot zaharul, iar la final adaugam coaja rasa de la 1/2 lamaie si rom-ul. Acoperim cu un capac si lasam asa pana scoatem prajiturelele coapte.
Dupa ce scoatem prajiturelele din cuptor, asa fierbinti le rasturnam in  sirop. Le intoarcem de mai multe ori pe toate partile, pana absorb bine de tot sirop (cateva minute). Siropul trebuie consumat aproximativ tot . Le scoatem apoi pe forme de briose si le ungem cu gem de caise. Optional putem servi cu frisca vegetala sau nu.Cel mai sigur este sa le serviti doar cu gem de caise.
 
 
Rum Baba este un desert de post exceptional, pe placul tuturor , simplu de realizat si foooarte gustoase.
Sursa.
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

10 Comentarii

  1. Veronica Leon

    delicioase si simple in acelasi timp!o sa le incerc si eu…

    Răspuns
  2. Cristina

    Cred ca sunt foarte bune. Seamana cu savarinele.

    Răspuns
  3. Timea

    Vai ce bune sunt!

    Răspuns
  4. Cristina

    ce idee buna! le voi incerca si eu!

    Răspuns
  5. Cadouri Craciun

    Sunt super si mai ales ca sunt si de post speciale pentru aceasta perioada !!

    Răspuns
  6. Aurica

    hhhmmmm, cat de delicioasa poate sa arate, a iesit excelent si foarte suculenta si pufoasa, deja imi ploua in gura numai cand privesc 😀

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4